Una zona comercial de Salou

Salou demana una alternativa: La proposta que fan al Govern sobre el comerç

El consistori de la Costa Daurada ja fa setmanes que reclama una solució a la Generalitat

L'Ajuntament de Salou ha reclamat «amb urgència» al Govern català una sèrie d'ajudes que ajudin a pal·liar la situació dels empresaris de la localitat. L'alcalde del municipi de la Costa Daurada, Pere Granados, ha notificat «una sèrie de mesures econòmiques» que compensin el tancament del sector comercial a partir de les 22:00 hores.

Granados ha reiterat que les mesures de restricció horàries són «injustes i il·lògiques». Per tant, les ajudes que proposa el consistori intentarien pal·liar tot el que estan provocant la normativa per combatre la cinquena onada de la Covid-19.

Així i tot l'Ajuntament de Salou confia que la Generalitat sigui «capaç de pal·liar» les conseqüències de les restriccions nocturnes. A més de les compensacions, Granados també ha demanat al Govern que restablís l'horari de tancament. L'alcalde de Salou va exposar en una carta al conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, que el tancament es fes a la mitjanit.

La incidència al municipi ha baixat

Des del consistori han augmentat que la incidència acumulada de la localitat ha baixat. De fet, al 14 d'agost estava per sota dels 125 casos per cada 100.000 habitants. Concretament, tenia una incidència de 112,08.

L'alcalde Granados ha insistit en el fet que la mesura adoptada des de fa setmanes de la Generalitat respecte als horaris de tancament dels comerços «no té sentit» i és «innecessària, injusta i desproporcionada».

Salou, Cambrils i Vila-seca van demanar que s'eliminés el confinament nocturn

Fa una setmana Salou també va reclamar, conjuntament amb Cambrils i Vila-seca, a la Generalitat que retiren la restricció nocturna als comerços dels seus municipis. En concret, les tres localitats volien que els comerços de les poblacions amb la qualificació «excepcionalitat turística» gaudissin d'una millora de la normativa anti-Covid-19.

Actualment els comerços, siguin d'oci, restauració o de qualsevol altre sector, han de tancar a les 22:00 hores. Segons l'Ajuntament de Cambrils, «la franja horària entre les 22.00 hores i les 00:30 és molt important en l'activitat econòmica dels municipis que tenen la qualificació d'excepcionalitat turística».

Durant les nombroses queixes dels tres consitoris l'alcalde de Salou, Pere Granados, va exposar: «Fan que el comerç pagui una sèrie de conseqüències, quan és un sector que durant tota la pandèmia ha treballat molt bé i ha anat complint totes les mesures i recomanacions sanitàries».