Salou farà pagar fins a 400 euros a les persones que embrutin la via pública

La nova ordenança de Civisme i Convivència sancionarà aquells que no compleixin amb la nova normativa municipal

L'Ajuntament de Salou s'ha tornat a pronunciar en contra dels actes incívics que tenen lloc als costats dels contenidors de brossa i subratlla el mal tractament dels residus al carrer i l'acumulació d'andròmines. Per aquest motiu, aquesta setmana ha entrat en vigor una nova normativa municipal. Es tracta de  l'ordenança de Civisme i Convivència, que permetrà posar sancions de 100 o 400 euros  a les persones que no segueixin les normes establertes relacionades amb la disposició d'escombraries i residus. 

Tanmateix, la regidora de Medi Ambient, Julia Gómez, ha indicat que volen posar fi amb l'ús incívic que es fa dels contenidors i de l'espai públic perquè les males pràctiques fan que es degradi l'entorn visual. A més, ha explicat que «fem un pas endavant i sancionarem aquells que no facin un bon ús dels contenidors i de l’espai públic. Tenim la ferma voluntat de combatre la mala praxi amb sancions donat que hem vist que amb la informació no s’han aconseguit els fruits desitjats». L'inspector del departament de Medi Ambient serà la persona encarregada de vigilar aquest comportament. 

L'ordenança de Civisme i Convivència a Salou

A l'article 15, apartat 2, del Capítol III relacionat amb la degradació visual de l'entorn s'especifiquen una sèrie d'accions que seran sancionades. Aquest article indica que  tirar, llençar o embrutar el carrer amb residuso qualsevol objecte que embruti la via públicai pugui generar un greu dany, es qualificarà com a greu. 

A més, a l'article 15, apartat 10, es detalla que  la persona que tiri i/o dipositi escombraries a espais públics o fora dels contenidors habilitats serà sancionada.  D'altra banda, també s'aixecaran actes per transferir als contenidors del servei municipal de recollida de residus qualsevol tipus de materials o deixalles de construcció. Finalment, serà sancionada la utilització per part dels establiments comercials els contenidors de recollida selectiva de paper i cartó al carrer i no deixar-lo ben plegat, apilat, lligat o amb cinta adhesiva davant o dins de l’establiment.

Les conductes cíviques relacionades amb el tractament de residus

Cal destacar que hi ha diversos contenidors de recollida selectiva repartits per tota la localitat en diferents illes perquè tothom pugui tirar les deixalles dins d'aquests espais. També es duu a terme la recollida de cartó comercial, que durant els mesos de juny a setembre es realitza diàriament. en canvi entre l'octubre i l'abril es fa els dilluns, dimecres i divendres, i durant el mes de maig es realitza dos cops a la setmana. 

Per altre costat, en relació a la recollida de voluminosos,  durant els mesos de maig i octubre, de dilluns a dissabte, es recullen les andròmines. Entre el novembre i l'abril la recollida passarà a ser els dilluns, dimecres i divendres. Finalment, la deixalleria està oberta a tothom, de dos quarts de nou del matí a la una del migdia i de les quatre de la tarda a les set del vespre, de dilluns a divendres durant els mesos d'estiu. A més, els dissabtes també obre el seu servei, de dos quarts de nou del matí a la una del migdia.