Port Aventura reobre portes aquest 2021

Brot de coronavirus que afecta 13 estudiants del País Valencià que van estar a Salou i PortAventura

Formen part d'un viatge de final de curs de batxillerat | També se n'ha detectat un a Lloret de Mar amb 24 estudiants valencians

Catalunya  ha fet un canvi de paper en un brot de Covid-19  que afecta el País Valencià. Ha passat de ser el receptor de contagis a ser l'origen dels positius. En concret, ha passat entre alumnes de dos centres escolars valencians.

Els brots, però, han passat de la mateixa manera que els últims que s'han detectat: en un viatge de final de curs. Dues escoles van passar uns dies en dos punts de Catalunya. Uns a Salou  i PortAventura, segons informa TV3, mentre un altre va anar a Lloret de Mar

Segons han informat fonts de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana, s'han contagiat de Covid-19 un total de 37 estudiants entre les dues escoles. 

L'escola privada Mas Camarena de Paterna va viatjar fins a la Costa Daurada per passar uns dies. En aquest lloc, tretze alumnes de batxillerat  d'aquesta localitat valenciana han donat positiu. 

D'altra banda, el Col·legi Maristes de València van fer el viatge de fi d'estudis a la Costa Brava. Aquest brot, però, és més nombrós i s'han contagiat, fins ara, 24 estudiants que van anar a Lloret de Mar

La conselleria inclou aquests casos entre els més grans dels quals se n'han de fer seguiment al País Valencià. L'altre  és el brot generat a Mallorca també per estudiants que han anat a un viatge de final de curs i que afecta alumnes de diversos territoris de l'Estat.

El macrobot de Mallorca, en concret, afecta 67 persones al territori valencià, segons les últimes dades que ha fet públiques des de la conselleria. També ha advertit que la xifra pot augmentar, ja que continua la investigació epidemiològica. El viatge va ser entre el 12 i el 18 de juny.