El regidor de Territori de Salou, Marc Montagut, amb l'alcalde, Pere Granados, amb imatges del projecte d'Eix Cívic

«La gran transformació» del nucli de Salou: habitatges, zones verdes i el tren-tramvia

En aquesta zona s'inclourà una gran plaça central d'unes dues hectàrees, setze nous edificis per 306 habitatges, zones verdes i espai perquè hi passi el futur tren-tramvia del Camp de Tarragona.

Salou ha presentat aquest dilluns un gran canvi d'imatge per la ciutat. El nou Eix Cívic que es vol implantar a la ciutat de la Costa Daurada passa per dos quilòmetres de l'antiga via ferroviària en un espai renovat. 

L'Ajuntament de Salou té la intenció de reconvertir el lloc que ocupen les vies de tren de la línia de la costa que ja no està operativa en un gran passeig de dos quilòmetres. 

En aquesta zona s'inclourà una gran plaça central d'unes dues hectàrees, setze nous edificis per 306 habitatges, zones verdes i espai perquè hi passi el futur tren-tramvia del Camp de Tarragona. 

El projecte requerirà una inversió de 14 MEUR, que segons el consistori assumirà la Generalitat, i la intenció és executar-lo entre 2025 i 2027 en paral·lel amb la construcció del tren-tramvia. L'alcalde Pere Granados ha defensat que «aquesta és la gran transformació del nucli de Salou».

L'Eix Cívic, un gran canvi a Salou

El batlle ha apuntat que l'obra «millorarà la qualitat de vida dels residents» i satisfarà les necessitats dels turistes. L'Eix Cívic integrarà els nous espais amb elements patrimonials de Salou, com la Torre Vella, l'estació del Carrilet i l'església de Santa Maria del Mar.

Si bé l'eix transcorrerà en paral·lel al mar, també s'adequaran carrers perpendiculars, ja que un dels objectius és «trencar la barrera física» que suposa l'actual via de tren i connectar les zones del nord amb les que toquen més a la platja. «Tindrem més passos transversals i afavorirem la mobilitat», ha destacat Granados.

Tal com ha detallat el regidor de Territori, Marc Montagut, l'Eix Cívic tindrà 65.976 metres quadrats, dels quals 56.235 seran per sòl públic i la resta es desenvoluparan en forma d'habitatges privats. Hi haurà 16 nous edificis que permetran construir 306 habitatges, 207 dels quals per al mercat lliure i 99 de protecció oficial.

Tot plegat suposarà una edificabilitat de 32.272 m2, dels quals 28.059 m2 per a l'àmbit residencial i els 4.213 m2 restants per al desenvolupament d'activitats comercials i professionals. A banda, sota el tram central del nou vial, hi haurà un aparcament amb capacitat per a 500 vehicles.

Pel que fa a l'execució, l'ajuntament el vol desenvolupar entre 2025 i 2027, coincidint amb la construcció del nou tren-tramvia del Camp de Tarragona.

De fet, Granados ha destacat que s'ha reservat espai per a dues vies, si bé el projecte de la Generalitat de moment només en contempla una, segons ha exposat. «Hi haurà una integració absoluta», ha garantit l'alcalde. Durant l'estiu i la tardor d'enguany està previst que Adif retiri les vies de l'antiga línia de la costa.

El batlle ha afirmat que el finançament per part de la Generalitat està «garantit» a partir d'un acord signat el desembre del 2013, que preveia que el Govern assumiria el cost de les obres del barranc de Barenys —que s'estan duent a terme actualment— i del nou Eix Cívic.

Tot i això, Granados ha reconegut que té «dubtes amb el compromís de la Generalitat» i ha assegurat que el Govern «no ha tractat bé» Salou històricament.

L'equip de govern local ha obert un procés de participació ciutadana en el qual estudiaran suggeriments dels veïns. «Incorporarem els que siguin possibles i viables», s'ha compromès Granados.