Un búnquer de Salou

Salou vol recuperar el seu patrimoni històric de la Guerra Civil i potenciar-lo com a producte turístic

També es vol explotar un nou producte turístic mitjançant una ruta integrada al Camí de Ronda

Salou  està treballant per posar en valor el seu patrimoni històric i potenciar-lo com a producte turístic. Per aquest motiu, aquest dimarts, l'alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Tursime, Pere Granados, ha visitat la bateria d'artilleria de costa de Salou, d'època republicana, amb elements posteriors del règim franquista. La visita s'ha fet acompanyat de Jordi Font, director del Memorial Democràtic de Catalunya; tècnics de la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic, Josep Font i Anna Santamaria; i tècnics de l’Ajuntament i del GRIEGC.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La visita ha comptat amb un recorregut per les dues seccions d'artilleria, dividides en nord i sud. La sud, en concret, es trobava ubicada al costa tdel vèrtex geodèsic i vigilava el port i la platja del municipi. Els principals elements que s'han visitat són el Búnquer de la Glorieta i el Búnquer de la Talaia, estructures de la Guerra Civil com son el Niu de metralletes del Po-Roig i del Niu de metralletes de la Punta del Cavall, a més de les trinxeres, situats al Cap Salou. L'objectiu és catalogar-los com a bé històric, cultural i turístic, amb actuacions de recuperació i protecció.


Pere Granados ha explicat que «la nostra voluntat és treballar perquè els veïns i les veïnes del municipi coneguin millor aquesta part del nostre patrimoni històric que s'amaga al Cap Salou; concretament, els vestigis de la Guerra Civil, ja que tenim construccions molt importants i singulars, diferents de la resta de construccions que hi ha al litoral català». Aquestes edificacions del passat recent al Cap Salou, en plena natura, doten la zona d’un elevat interès històric-cultural i paisatgístic, «una qüestió que volem convertir en un nou producte turístic, creant diferents rutes i itineraris», ha explicat l’alcalde.

També es vol generar un nou producte turístic mitjançant una ruta integrada al Camí de Ronda, amb l’objectiu de donar a conèixer a la població i als visitants unes estructures de defensa de la costa, de gran interès per la seva singularitat i valor.