Procés de selecció de socorrista aquàtic a les platges de la província de Tarragona

Un total de 70 socorristes s'incorporaran a Creu Roja per a la temporada d'estiu a Tarragona

Cobriran el servei a Tarragona, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i Deltebre

Creu Roja Tarragona ha dut a terme aquest cap de setmana les proves del procés de selecció per cobrir les 70 places de socorrista que s'oferten enguany per efectuar el servei de vigilància i socorrisme a les platges de la demarcació. Aquesta temporada d'estiu es cobrirà el servei a Tarragona, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla  i Deltebre, tot i que pot haver-hi alguna localitat que s'afegeixi pròximament. 

A les proves, que s'han fet a la platja de l'Arrabassada, s'hi han presentat 120 candidats i candidates que s'han enfrontat a una avaluació que ha constat de dues fases: una primera prova teòrica, feta de manera virtual, i dues proves pràctiques consistents en un duatló  i una prova de suport vital bàsic (SVB).

Els altres anys s'havia fet una convocatòria  i, enguany, les proves s'han fet de manera individual i en horari esglaonat. D'aquesta manera s'ha pogut complir amb les mesures de prevenció de la Covid-19. Els aspirants han hagut de fer una prova d'aptitud física, la qual ha consistit a córrer 200 metres per la sorra, nedar 400 metres al mar i córrer 100 metres més a la sorra, amb un temps màxim de 20 minuts. A més, també han fet una prova de reanimació cardiopulmonar (RCP).

Els professionals a les platges tenen una tasca que consisteix a realitzar funcions  de prevenció, vigilància, salvament i socorrisme aquàtic, a més d'atenció sanitària i social als banyistes. En el context que hi ha actualment, també es faran tasques de prevenció i vigilància de les mesures sanitàries establertes per combatre la Covid-19.