Exterior del centre comercial Port Halley

El centre comercial i d'oci Port Halley, a subhasta

El centre comercial de Vila-seca té actius pocs comerços

El centre comercial i d'oci Port Halley, de Vila-seca, està en subhasta. Poc més de 12 anys des de la seva inauguració, dels quals en porta 8 en procés de concurs de creditors, ara ja es fa un pas més i el Col·legi de Procuradors de Barcelona, el qual forma part del Consell General de Procuradors d'Espanya (CGPE) ha iniciat el procés. Després de donar-se el tret de sortida aquest dilluns 15 de febrer a les 12 del migdia s'allargarà, com a mínim, fins a les 18 hores del 31 de març d'aquest any. 

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La valoració dels drets de superfície de Port Halley, entre l'avinguda de l'alcalde Pere Molas i l'avinguda Mediterrània, és de 16.650.742,29 euros i, per poder tenir dret a licitar, s'ha de posar un dipòsit per valor d'1.665.074,23 euros, equivalent al 10% del valor total del terreny. 


Allargar la concessió i pagar els deutes

Els possibles adjudicataris de Port Halley han de seguir unes condicions particulars de la subhasta, segons el Col·legi de Procuradors de Barcelona,  hauran de fer-se càrrec de totes les càrregues  de la venda pública i els derivats de la cancel·lació d'altres càrrecs, i els deutes que, en el seu cas siguin de la finca i sense caràcter taxatiu, càrregues de comunitat i d'IBI. A més, hauran d'acceptar l'estat físic i jurídic de Port Halley.

D'altra banda, actualment queden uns 10 anys sobre els drets de superfície i l'adjudicatari que guanyi la subhasta haurà d'acordar una pròrroga  de 25 anys directament amb l'Ajuntament de Vila-seca, titular de la Finca Registral 2/140666. Aquesta, a més, té una càrrega hipotecària a favor d'ING Lease España S.A., Banco Popular Español S.A., Traveller Issuer Holdings Designated Activity Companu i Ibercaja Banco S.A.

Un centre comercial, gairebé, fantasma

El projecte de Port Halley, a tocar de Port Aventura World, es va inaugurar en esclatar la crisi econòmica de 2008. Després de poc més de quatre anys en funcionament, el gener de 2013 va iniciar-se un procediment de concurs de creditors. Aquest, s'ha allargat fins a l'actualitat mentre s'està fent un pas més en aquest procediment. 

A l'inici, els establiments del centre comercial i d'oci es va omplir de negocis  disposats a tirar endavant, però a poc a poc es van anar tancant i, ara, només en queden cinc: Decathlon, Wine Palace, Merkal Calzados, Mercadona i l'Ocine. 

En total, la superfície de la parcel·la on hi ha situat Port Halley ocupa 23.950 metres quadrats i compta amb quatre plantes dividides entre comerç, aparcament, oficines i l'espai dedicat a espectacles. Així mateix, també compta amb lloc on poder construir.