Granados vol que l'Ajuntament de Salou pugui decidir per on passen les manifestacions

Arran de la nova polèmica per la 'Passejada per la República', el grup municipal de Sumem per Salou-Junts presentarà una moció perquè es modifiqui la llei

Nou gest arran de la convocatòria de la segona 'Passejada per la República' aquest diumenge, 18 d'agost, al passeig de Jaume I de Salou. El grup municipal de Sumem per Salou, que governa l'Ajuntament en solitari, vol demanar que es modifiqui la Llei Orgànica 9/1983 reguladora del dret de reunió i manifestació per tal que siguin els ajuntaments els que tinguin la darrera paraula a l'hora d'autoritzar les concentracions que es convoquen en el seu terme municipal.

El partit de l'alcalde, Pere Granados, presentarà una moció al pròxim plenari amb l'objectiu de «fer compatible el dret dels manifestants amb les activitats del municipi, la convivència ciutadana i la pau social».  La proposta  pretén que els ajuntaments tinguin la competència per modificar la data, la durada, el lloc i l'itinerari de les manifestacions, amb els preceptius informes tècnics, i «quan hi concorrin raons fonamentades».

«S'aprofiten de Salou per donar major ressò a la seva causa»

En aquest cas, Sumem per Salou creu que la manifestació independentista i la possible contramanifestació liderada per VOX podrien afectar l'activitat turística i la imatge de Salou. «El fet d’acollir accions reivindicatives o de protesta al carrer de col·lectius que s'aprofiten de Salou per donar major ressò a la seva causa, podria generar malestar, preocupació i inquietud al visitant i, en conseqüència, podria perjudicar indirectament l’activitat econòmica de la zona afectada», considera el portaveu del grup, Jesús Barragán.

Barragán creu que «permetre manifestacions reivindicatives en zones determinades d’alta concentració turística, no solament poden provocar efecte rebuig i incidències entre participants i no participants, sinó també generar un indesitjat efecte crida». Amb aquesta moció, assegura, «se salvaguarden les activitats pròpies del municipi, s'eviten tensions i incidències, i es garanteix el respecte, la convivència ciutadana en l’espai públic i la pau social».

L'any passat, pocs dies abans de la primera 'Passejada per la República', la Junta de Portaveus ja va acordar no autoritzar cap acte polític o reivindicatiu en indrets d'alta concentració turística. Tot i això, la Generalitat és qui té la darrera paraula per autoritzar aquest tipus d'actes. La moció presentada ara per Sumem per Salou no es debatrà fins al pròxim plenari, en data encara per concretar, però que se celebrarà després de la manifestació prevista per aquest diumenge, 18 d'agost.