Cervesa en una barra de bar.

El mític bar de Salou que tanca portes després de 30 anys: «M'hi veig obligat»

El Kalea, mític local dedicat al rock, ha anunciat la decisió a través de les xarxes socials

El mític Kalea Bar de Salou ha anunciat aquest dimarts que tanca portes després de tres dècades animant les nits amb l'anomenat «rock d'aquí». L'anunci s'ha fet a través de les xarxes socials, amb una publicació a Facebook i Instagram, en què desenes dels clients han mostrat la seva tristesa per la notícia, donant les gràcies a l'Enrique i la Marta, ànimes de l'establiment que ha estat punt de referència de la nit salouenca des de l'any 1992.

En el comunicat, el responsable de Kalea Bar ha explicat que «davant la situació actual, així com la personal, em veig obligat a no continuar amb el Kalea Bar després de trenta anys». L'escrit afegeix que «tanquem aquesta etapa de les nostres vides que ens ha donat l'oportunitat de conèixer persones tan autèntiques i legals com tots vosaltres, que heu estat clients i col·legues del rock d'aquí».

Finalment, el text s'acomiada de tothom, amb un «a reveure» i enviant «una abraçada a tots i totes».

Imatge d'arxiu del Kalea Bar de Salou
El Kalea Bar de Salou tanca portes després de 30 anys d'activitat. | Google Maps

Un espai de trobada pels amants del rock

Diverses circumstàncies, amb el cop de gràcia final de la pandèmia de la Covid-19, han posat punt final a tres dècades de trajectòria del Kalea Bar, ubicat al carrer Saragossa, cantonada amb el carrer València de Salou. Aquest establiment ha estat punt de trobada a la capital de la Costa Daurada per als amants del rock nacional, sent escenari de centenars de concerts —de bandes conegudes i no tan conegudes— durant la seva llarga trajectòria.

En aquest sentit, la clientela del Kalea Bar no només s'ha nodrit de gent de la demarcació de Tarragona, ja que molts dels turistes que passen les seves vacances a Salou —especialment bascos i aragonesos— també van fer seu l'establiment. Bon exemple d'això han estat els missatges que molts dels clients han deixat a les xarxes socials, agraint la tasca de l'Enrique i la Marta.

Alguns dels missatges també han demanat que aquest no sigui un adeu definitiu o, almenys, que hi hagi una festa de comiat. En aquest sentit, molts també han mostrat la seva nostàlgia, recordant les nits de rock regades amb cervesa i calimotxo al mític Kalea Bar.