Imatge d'una veïna de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant utilitzant una targeta moneder en un establiment del municipi

Les targetes moneder de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant deixen 270.000 euros als negocis locals

Més de la meitat de la població es va beneficiar d’aquests ajuts per al foment del teixit empresarial del municipi

Les targetes moneder que l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant va lliurar l'últim trimestre de l'any han revertit en un impacte econòmic directe de més de 270.000 euros als negocis locals de serveis, comerç i restauració que es van adherir a la campanya 'Fes-la rodar'. Segons informa el consistori, la xifra, però, és superior, ja que les despeses que van sobrepassar l’import subvencionable no han estat comptabilitzades en aquesta ocasió.

Així doncs, una seixantena d'establiments del municipi s'han beneficiat amb aquests nous ajuts per al foment del teixit empresarial local. Els veïns han utilitzat aquestes targetes moneder que el consistori va subvencionar, comprant i gaudint de diversos serveis en aquells negocis que s'han vist afectats per la crisi econòmica derivada per la Covid-19.

De les 1.121 targetes atorgades als veïns i famílies del municipi que complien els requisits establerts a les bases d’aquests nous ajuts, 914 van ser 'Targetes Consum 100% Plus', per a les llars que superaven els valors de renda fixats, i tenien un saldo d’entre 50 i 160 euros. Amb aquestes targetes, les persones beneficiàries d’aquest ajut només havien de pagar el 50% de l’import dels productes o serveis que compraven. De l’altre 50% se’n feia càrrec l’Ajuntament. Les altres 207 targetes van ser 'Targetes Consum 100%', per a llars municipals que estaven en els límits de renda establerts en les bases reguladores de la subvenció, i tenien un saldo que oscil·lava entre els 100 i els 320 euros, a bescanviar íntegrament.

Dues convocatòries més d'ajuts aquest any

La regidora de l'Àrea de Promoció de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, María José Gomez, ha valorat molt positivament aquesta primera convocatòria dels ajuts, que tenen com a objectiu fomentar el teixit empresarial. Èxit no tant tols en la recuperació de la inversió de l'Ajuntament, que va invertir 157.975 euros que s'han vist revertits en una activitat de 270.360 euros als negocis locals, sinó també perquè «ha servit per evitar la fuga del consum fora del municipi i per fer un pas endavant cap a la digitalització de la ciutadania i de les empreses locals, amb la tramitació dels ajuts de manera electrònica».

En vista de l’èxit d’aquesta primera campanya del 'Fes-la rodar', l’Ajuntament preveu obrir enguany dues noves convocatòries d’aquests ajuts: una a la primavera i una altra a la tardor. Per aquest motiu, recorda als veïns i veïnes que ja tenen la targeta moneder que l'han de conservar (en cas de pèrdua, hauran de demanar un duplicat que tindrà un cost de 10 euros) i anima a aquelles persones que no la van sol·licitar que la demanin quan s’obrin les noves convocatòries de subvencions, per obtenir-la de manera gratuïta i poder-se’n beneficiar, tal com ho han fet ja 3.400 veïns i veïnes del municipi (un 52,5% de la població).