Imatge d'una de les sessions informatives dels Pressupostos Participatius de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Els Pressupostos Participatius de Vandellòs i l'Hospitalet ja poden rebre propostes

Les persones que viuen o treballen al municipi poden presentar les seves idees fins al 8 de gener de 2023

La quarta edició dels Pressupostos Participatius de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ja està en marxa. Mitjançant aquest mecanisme de participació i gestió del municipi que ha engegat el consistori, la ciutadania podrà proposar a què es destinarà una part dels recursos municipals, concretament 200.000 euros del pressupost de 2023.

Aquest divendres 16 de desembre ha començat la fase de presentació de propostes, que s'allargarà fins al diumenge 8 de gener de 2023. Durant aquest període, les persones que viuen o treballen al municipi podran presentar un màxim de dues propostes: per internet, a través del web municipal o presencialment, en diversos equipaments municipals.

Per facilitar la recollida de propostes, a més, es col·locarà una urna al Parc de Nadal de Vandellòs (27 i 28 de desembre) i al Parc de Nadal de l’Hospitalet de l’Infant (del 2 al 4 de gener) perquè qui ho desitgi pugui emplenar-ne el formulari i dipositar-lo.

Les propostes que passaran a la fase de votació s'escolliran en dues sessions de priorització

Tal com es va explicar aquest dijous en les reunions informatives que van tenir lloc als nuclis de l'Hospitalet de l'Infant i Vandellòs, la novetat principal d’aquesta edició seran les dues sessions de priorització que hi haurà el 25 de gener, en què les persones assistents seleccionaran les propostes, prèviament validades per la comissió tècnica municipal, que passaran a la fase de votació.

Les propostes presentades hauran de complir uns requisits: fer referència a competències municipals, ser concretes i avaluables econòmicament, ser inversions, ser viables tècnicament, ser accions sostenibles i ser d’interès general. Com a novetat, cadascuna de les propostes presentades no podrà superar els 100.000 euros.

En les noves sessions de priorització, es triarà un nombre suficient de propostes que representin el conjunt dels nuclis del municipi, que seran les que la comissió tècnica municipal acabarà validant tècnicament i econòmicament de manera definitiva.

Les votacions entre el 20 de febrer i el 5 de març

Tota la població de 16 anys o més, empadronada al municipi, podrà escollir les propostes validades que consideri més necessàries. Cada persona podrà votar un màxim de tres propostes.

El període per fer-ho, virtualment o presencialment, començarà el 20 de febrer i s’allargarà fins al 5 de març. Els resultats del procés es presentaran públicament el 13 de març.