L'Hospitalet de l'Infant durant la Tonyinada

La festa gastronòmica de la Tonyinada arriba a l'Hospitalet de l'Infant

L'esdeveniment se celebrarà a la plaça Catalunya el 28 de maig

La plaça Catalunya de l'Hospitalet de l'Infant serà l'escenari de la XVI Tonyinada. Un esdeveniment gastronòmic organitzat per la regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i que se celebrarà aquest 28 de maig, des de les 11.30 a les 13 hores.

La festa que gira al voltant de la tonyina prepararà en aquest indret les 'tonyi-tapes', tapes elaborades amb la tonyina com ingredient principal, música en directe, tallers infantils i sorpreses culturals.

En la part gastronòmica hi haurà cinc establiments que participaran i prepararan creacions culinàries en forma de tapa. En concret, ho faran el Blau Verd, P'tit Normand i Rullo, de l'Hospitalet de l'Infant; Rebost de la Nuri, de Masboquera, i la Cuina d'en Carlos, de Pratdip. El preu de tres tapes serà de 7,5 euros.

Una celebració que estarà ambientada amb la música en directe del grup Windy Coast. A més, també hi haurà servei de bar, un photocall i una actuació dels Diables de l’Hospitalet de l’Infant.

Per als infants s’ha programat un taller, a càrrec de l’artista local Evelyn Roca, en què els nens i nenes podran pintar uns davantals amb la imatge del cartell d’aquest esdeveniment. Les places estaran limitades a 50.

Amb aquesta festa, la Regidoria de Turisme vol promocionar la gastronomia local i el municipi com a destinació turística. A més, es vol recordar la vinculació de la tonyina amb Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Enguany, l’Ajuntament i sector de la restauració local han decidit canviar el format d’aquest esdeveniment i per això després de la Tonyinada no hi haurà les jornades de la tonyina posteriors.

La idea és treballar per incorporar altres actes i jornades en el calendari anual que contribueixin a promoure el consum als bars i restaurants del municipi i a fomentar-hi l’activitat econòmica.