Plenari de l'Ajuntament de Salou

Tots els grups municipals de l'Ajuntament de Salou aproven els pressupostos d'emergència

El nou fons s'obté a partir de la modificació del crèdit, la incorporació del romanent o la reducció de sous de regidors

El plenari de l’Ajuntament de Salou ha aprovat per unanimitat  de totes les formacions polítiques els pressupostos d'emergència  proposats pel govern municipal. Aquest fons ha suposat un reajustament de les partides a través de la presa de mesures com la modificació  de crèdit i la reordenació del pressupost municipal, la incorporació del romament de l’exercici anterior, la reducció de diverses partides d’àrees i departaments i la reducció  de sous de regidors i regidores.

Tots els grups municipals han certificat l'aprovació dels pressupostos amb el seu vot a favor. Tant Sumem i el PSC, com l'oposició, formada per Esquerra, Ciutadans i el PP. En aquest sentit, l’alcalde, Pere Granados, ha agraït la predisposició i la voluntat  de tots els regidors i regidores dels grups per arribar a acords de ciutat i per encarar la gestió del moment «amb unitat i bona disposició al diàleg, al rigor i a la col·laboració per contenir la despesa i crear valor, tant financer com humà»

«Adaptar la despesa a la nova realitat i prioritzar els serveis a la població»

Alhora, Granados, ha manifestat la necessitat  d’aquesta modificació de crèdit davant la reducció dels ingressos previstos a conseqüència de la pandèmia, remarcant que «hem d’adaptar la despesa a la nova realitat, prioritzant el manteniment dels serveis  a la població i al municipi, i l’atenció a les necessitats socials i econòmiques generades per l’estat d’emergència en què ens trobem». Ha afegit que «ara toca prestar ajuda al teixit professional, empresarial i comercial del municipi, per tal de mantenir l’activitat econòmica i l’ocupació».

Per la seva banda, el regidor d’Hisenda i Gestió Econòmica, Yeray Moreno, ha explicat que «contemplem una reducció  d’ingressos prevista, que es compensarà amb els diners del romanent  de tresoreria i també amb la suma procedent de les diferents àrees». En la seva intervenció, Moreno també ha agraït «als treballadors i treballadores de l’Àrea d’Hisenda i Gestió Econòmica el treball  fet» i «als membres de l’Equip de Govern les aportacions i la seva comprensió  per a la gestió de la despesa, tenint en compte la situació actual».

Granados posa de manifest els espais de diàleg i la participació de l'oposició

L’alcalde matisava que l'aprovació conjunta dels pressupostos d'emergència «demostren que els espaisde diàleg  on hem estat treballant com la Junta de Portaveus, i la Taula creada que la reforça en aquests moments d’excepcionalitat, esdevenen importants i viables per plantejar i aprovar propostes. Hi són perquè l’oposició  conegui i se sumi  a l’acció de govern, donant suport a aquelles iniciatives i mesures posades en marxa de caràcter fiscal, pressupostari i turístic destinades a donar resposta a l’emergència econòmica i social generada per la crisi sanitària del coronavirus».