L'atracció del Furius Baco en marxa el primer dia de la temporada 2022 a PortAventura World

No hi haurà vaga aquest dissabte a PortAventura: acord entre treballadors i empresa

Els sindicats i la companyia han arribat a un principi d'acord per millorar les condicions salarials dels empleats

No hi haurà vaga a PortAventura aquest dissabte i el parc temàtic operarà amb normalitat. Els sindicats UGT i CCOO han arribat a un acord amb la direcció de PortAventura World per millorar les condicions salarials dels treballadors. Els empleats havien convocat una vaga per aquest dissabte per reclamar un increment salarial arran de la pujada de l'IPC, però amb el pacte han desprogramat l'aturada.

Tal com ha explicat Mariluz Guillamón, secretària general de la secció sindical de CCOO a PortAventura World, és un acord «de mínims» que contempla un pagament per a tots els treballadors de 600 euros com a bonificació social per compensar l'encariment del cost de la vida d'enguany i una pujada del 4% dels sous a partir de l'1 de gener de 2023 per ajustar l'augment de l'IPC.

Durant la pandèmia es van congelar els sous fins al 2023

La representant sindical ha detallat que durant la pandèmia van signar un conveni pel qual els sous quedaven congelats fins al 2023, per tal de mitigar les pèrdues de la companyia per haver hagut de tancar portes. «El que se'ns va escapar de les mans és la pujada de l'IPC i del cost de la vida que ha vingut ara», ha reconegut.

En aquest sentit, Guillamón s'ha mostrat «contenta» pel pacte al qual han arribat i ha valorat que la bonificació social és un pagament lineal que farà l'empresa a tots els treballadors, independentment del tipus de contracte que tinguin. Cal recordar que PortAventura World té actualment uns 3.500 treballadors.

Instal·laran 150 punts de recàrrega per a cotxes elèctrics al parc temàtic

D'altra banda, PortAventura World i Endesa X Way han acordat instal·lar 150 punts de recàrrega per a cotxes elèctrics al parc temàtic. Serà la instal·lació privada amb més places de l'Estat i seran d'ús gratuït, segons ha apuntat PortAventura en un comunicat. Els punts es distribuiran entre els diferents aparcaments per a visitants i treballadors així com als hotels.

El projecte ja s'ha començat a executar i estarà enllestit al setembre. D'aquesta manera la companyia es vol avançar a la normativa estatal que entrarà en vigor el gener del 2023 i que obligarà els aparcaments públics a tenir una dotació mínima d'una plaça amb recàrrega elèctrica per cada 40 no electrificades.