Protestes dels treballadors de la neteja de Tempo durant el plenari del mes de desembre a l'Ajuntament de Salou.

L'Ajuntament de Salou reté les factures a Tempo fins que no pagui als seus treballadors

Els empleats de la neteja han portat les seves reivindicacions al saló de plens en el desè dia de vaga

L'Ajuntament de Salou no pagarà les factures a l'empresa Tempo fins que els seus 35 treballadors no cobrin els sous que tenen pendents. Així ho ha anunciat el regidor de Serveis Generals, Jesús Barragán, durant el ple celebrat aquest dimecres, 18 de desembre. Ja fa 10 dies que van iniciar la seva vaga indefinida i avui els treballadors de la neteja de Salou han portat les seves reivindicacions fins al saló de plens.

Les treballadores comencen una venta solidària per recaptar diners

«Els ànims estan molt encesos», ha explicat a TarragonaDigital el president del comitè d'empresa, Manuel Carmona. En aquest desè dia de vaga, les treballadores han fet un recorregut per Salou explicant la seva situació i venent petits detalls de Nadal per tal de recaptar diners per a les famílies que ho estan passant pitjor per culpa dels impagaments de l'empresa.

«Hi ha algunes companyes que tenen una situació molt extrema. Hi ha deutes superiors als 1.800 euros i en algun cas l'Ajuntament ha hagut d'ajudar a pagar el lloguer», assegura Carmona. «Així no podem viure. La plantilla està molt afectada i algunes dones ja han hagut d'agafar la baixa per depressió», lamenta.

Així mateix, el portaveu dels treballadors en vaga ha criticat que «amb l'empresa no hi ha cap mena de negociació». En aquest sentit, sospita que no podran cobrar els sous de novembre i la resta d'endarreriments pendents abans de les festes de Nadal. «Aquesta mateixa empresa té situacions similars a Segòvia, a Còrdova i a altres llocs d'Espanya. Els centres estan pagant les factures a Tempo, però els diners no arriben als treballadors», diu.

Pere Granados: «Estem treballant per buscar alternatives que siguin ràpides i àgils per resoldre la situació»

Des de l'Ajuntament de Salou han reiterat «la nostra solidaritat» amb les famílies afectades pels impagaments de la concessionària de la neteja als edificis municipals. L'alcalde, Pere Granados,  ha assegurat que, a més de retenir les factures que paga el consistori a Tempo,  «l'equip de govern està treballant per buscar alternatives que siguin ràpides i àgils per resoldre la situació. El nostre desig és que les famílies cobrin com més aviat millor». El batlle, a més, ha animat els afectats a interposar un recurs al jutjat per tal de reclamar el seu salari.