Una nena amb un llibre

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant obre els ajuts per als llibres de text

Es poden demanar fins al 31 d'octubre | L'any es van beneficiar del programa 783 alumnes

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant s'han posat mans a l'obra per preparar el curs escolar  2021-2022. S'ha posat en marxa el programa municipal de subvenció i reutilització de llibres de text. Un programa adreçat als alumnes empadronats al municipi abans de l'1 de gener de 2021 que estudien als centres de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. 

El consistori hi destinarà gairebé 90.000 euros per donar suport a les famílies. En aquest sentit, les interessades a beneficiar-se poden presentar les sol·licituds a les oficines municipals d'atenció ciutadana (OMAC). Es pot fer de manera presencial o a través de la seu electrònica de l'Ajuntament, fins al 31 d'octubre. 

Tots els que compleixin els requisits establerts a les bases, se'ls subvencionarà en un 50% o en un 75% el preu dels llibres de text, impresos i digitals, en funció dels anys que fa que estan empadronades al municipi. A més, se'ls facilitarà l'acollida al programa de reutilització de llibres de text impresos. 

L'objectiu del programa és ajudar econòmicament els pares i mares en la compra dels llibres de text del curs. A més, es vol fomentar entre els nens i nenes els valors de la responsabilitat i respecte vers els companys. L'any passat es van beneficiar del programa 783 alumnes. 

L’Ajuntament també subvenciona el transport a alumnes que cursen cicles formatius i modalitats de batxillerat en centres educatius públics de fora del municipi, en cas que no s'imparteixin a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.

També dona ajuts a l'alumnat dels cursos  de català i dels cursos d'adults, per pagar-ne la matrícula. D’aquestes altres línies de subvenció es van beneficiar el curs passat 35 estudiants.