Imatge d'una sessió de l'Escola La Muntanyeta

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant cedeix la piscina coberta a diverses entitats per a fins terapèutics

Un any més, el consistori es compromet a deixar-los l'equipament de manera gratuïta

L’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l'Infant cedeix, un any més i de manera gratuïta, la piscina municipal coberta a l’Associació d’Afectats de Fibromiàlgia de l’Hospitalet de l’Infant (ASHOFI) i a l’Escola La Muntanyeta - Associació Provincial de Paràlisi Cerebral.

A través dels acords anuals signats el passat 22 de novembre entre el regidor d’Esports, Diego García, i les presidentes d’ASHOFI, Ester Martínez, i de La Muntanyeta, Rosa Maria Rizo, l’empresa municipal que gestiona els esports —Llastres Serveis Municipals S.L— s’ha compromès a cedir gratuïtament la piscina a les dues entitats, per tal que hi puguin fer les seves activitats aquàtiques.

Un gest que millora vides

Pel que fa a ASHOFI, les activitats destinades a les persones que pateixen fibromiàlgia es faran, generalment, els dilluns de dotze a una del migdia, a càrrec dels professionals designats per l’associació i amb la voluntat de millorar la vida d’aquest col·lectiu.

Als alumnes de l’Escola La Muntanyeta, d'altra banda, aquestes activitats els serveixen per millorar aspectes psicomotors i de salut, l’elasticitat i mobilitat de les articulacions, la coordinació de moviments o la relaxació muscular, entre d’altres aspectes. Està previst que els infants facin tres sessions al llarg del curs, a càrrec dels professionals que els acompanyen.

L'activitat física «com a eina d'autonomia de la persona»

Diego García, regidor d’Esports de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, té previst renovar aquest tipus d’acords amb l’Associació Espanyola Contra el Càncer - Catalunya Contra el Càncer de Tarragona (AECC), per cedir la piscina a les dones operades de càncer de mama i, com a novetat, també vol rubricar-lo amb ESTEMAQUÍ, una associació fundada aquest 2019 per un grup de famílies amb nens i nenes amb capacitats diferents i que treballen per a la inclusió social.

García ha volgut recordar que un dels principals objectius de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament és «fomentar la pràctica esportiva i l’activitat física com a hàbits saludables», tot incidint «en la pràctica de l’activitat física com a eina d’autonomia de la persona».

També et pot interessar