Imatge del ple de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet en què es va aprovar la mesura.

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant invertiran en un habitatge d'emergència social

En un ple en què es van debatre i aprovar diverses modificacions, inversions i mocions, es va acordar dedicar 90.000 euros del romanent a comprar un edifici d'ús social

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha aprovat en ple una modificació de crèdit que se sustenta del romanent de 821.000 euros. D'aquests, 90.000 s'utilitzaran per adquirir un habitatge d’ús i emergència social que allotjarà persones en risc d’exclusió social.

També s'aproven inversions i canvis normatius

A banda, el ple, celebrat el passat dijous 29 de juliol, ha servit per a aprovar altres inversions i canvis en l'equip de govern. Així, també es va decidir la inversió de 250.000 euros en el manteniment de carrers  i mobiliari urbà i en l’enllumenat públic. Aquest punt es va aprovar amb els vots a favor del PSC i C’s i les abstencions de JuntsxCat i PP. El grup municipal de la FiC, ERC i la CUP-AMUNT van votar en contra de la proposta.

Precisament, la CUP va ser l'única agrupació política que va votar en contra de l'aprovació de la modificació de l'ordenança fiscal que regula la taxa de les llicències d'obertura d'activitats i instal·lacions. Feia referència al mercat de venda no sedentària de Vandellòs, i preveu fer pagar 50 euros anuals per metre anual als paradistes. Ha estat aprovada.

Modificacions en les bases per a demanar targetes moneder

Dins de l’àrea de promoció econòmica, es va aprovar, amb l'abstenció de la FiC i la CUP, la modificació de les bases reguladores de subvencions per al foment del teixit empresarial. Aquesta campanya ofereix targetes moneder per a consumir a la localitat, i ara es modifica per adaptar l'ajut a l'evolució de la situació i les afectacions socioeconòmiques que se'n deriven.

Un any i un trimestre després de l’esclat de la pandèmia, l'equip de govern considera que les mesures de contenció per fer front a la situació sanitària afecten de forma similar a tots els sectors econòmics. Per aquest motiu, s'ha fet palès el compromís d'adoptar diverses modificacions per mantenir l’essència d’aquests ajuts i facilitar l’accés tant a les famílies  per demanar-los com als empresaris per adherir-se a la campanya.

Les novetats que fan referència a les famílies afecten aquelles que opten a la targeta de rendes inferiors al límit establert. Si fins ara era el departament de Promoció Econòmica qui verificava la situació socioeconòmica per poder optar a les targetes, aquesta informació ja consta actualitzada al departament de  Serveis Socials.  Per tant, només caldrà un certificat de vulnerabilitat expedit per Serveis Socials a tal efecte.

Canvi de regidors a la CUP-AMUNT

Aprofitant el ple ordinari, Ivan Torrobella va prendre possessió del seu càrrec com a regidor  de la CUP-AMUNT en substitució de Sara Barceló, que ha renunciat al càrrec. Els motius de la dimissió ja estaven anunciats: cada candidat de la CUP només ocupa el càrrec de regidor durant un any i és successivament substituït per la següent persona de la llista electoral.

Així, aquest final de juliol calia fer un altre canvi, que n'ha arrossegat d'altres. Arran del canvi en la corporació municipal, s'ha actualitzat l'organigrama del  Pla d'actuació municipal en emergència nuclear  (PAMEN), que forma part del departament de Protecció Civil. D'aquesta manera, Torrobella passa a formar part, com a càrrec no nominatiu, del servei. En paral·lel, s'ha nomenat Miquel Sánchez, actual caporal de la Policia Local del municipi, com a cap de Protecció Civil  de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

S'aprova una moció de JxCat per donar vida a la plaça Catalunya

Junts per Catalunya va proposar una moció, que fou aprovada, sobre la millora de la  plaça Catalunya de l'Hospitalet de l'Infant. Va ser suficient amb els vots del PSC, Ciutadans i Junts per Catalunya per aprovar algunes modificacions que es volen fer per, especialment, omplir molts locals buits.

JuntsxCat demana que es «portin a terme accions o programes específics amb l’objectiu de dinamitzar la plaça, que es millori la intensitat de l’enllumenat i que es concentrin esforços desplegant accions que ja s’estan valorant i que estaven contemplades al pla estratègic»