Imatge dels operaris durant les tasques de neteja a l’entorn de l’espai natural de la Rojala-Platja del Torn de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant millora l'entorn de l'espai natural de la Rojala-Platja del Torn

Es minimitzarà el risc d'incendi forestal

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant  ha dut a terme tasques de millora a l'entorn de la zona del Torn més propera al camí d'accés a la platja, amb l'objectiu de minimitzar el risc d'incendi forestal. Alhora, també es podrà gestionar la massa forestal, per millorar-ne l'estructura i evitar que les persones visitants l'embrutin deixant brossa amagada als arbustos.

Per dur a terme aquests treballs, la Regidoria de Medi Ambient va contractar al Consorci de la Serra de Llaberia, per un import de més de 4.500 euros. En total s'ha treballat en una superfície d'1,3 hectàrees, i els treballs han consistit en la poda en alçada dels pins blancs i l'estassada selectiva i parcial de l'estrat arbustiu. Les restes vegetals que s'han generat a conseqüència d'aquests treballs s'han eliminat mitjançant un procés de trituració i posteriorment s'han escampat de manera homogènia per la superfície per facilitar la seva incorporació al sòl. Paral·lelament, la brigada de Medi Ambient de l’Ajuntament ha netejat la zona.

A més, recentment el consistori s’ha sumat a la Plogga Week, una iniciativa promoguda per la Kilian Jornet Foundation, que consisteix en una recollida selectiva d’escombraries en entorns naturals durant la setmana del 19 al 25 d’abril de 2021, coincidint amb la celebració del Dia de la Terra, el 22 d’abril. En aquest espai natural del Torn, l’Ajuntament hi ha aplegat 20 quilos de deixalles, sobretot plàstics i tovalloletes.

El Centre Excursionista Serres de Mestral s’ha sumat també a aquesta iniciativa i recollirà escombraries a diversos punts del municipi. L’Ajuntament agraeix aquesta col·laboració i es fa una crida a tothom per esforçar-se a mantenir net l’entorn natural de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.