Millores a les platges de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant preparen l'estiu amb millores a les platges

Les principals consistiran en la instal·lació d’un parc de cal·listènia, noves torres de socorrisme, passeres, zones d’ombratge i nous punts verds

Amb l'arribada de la calor i amb l'estiu a tocar, les localitats costaneres ja estan preparant la nova temporada de platges. En aquest sentit, l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ja prepara aquest període amb diverses novetats.

En concret, s'instal·larà un parc de cal·listènia a la zona del camp de futbol de l'Hospitalet de l'Infant, davant de la platja de l'Arenal. Un equipament per entrenar-se amb exercicis físics que utilitzen el pes del seu propi cos. També es col·locaran nous punts verds i noves torres de socorrisme a totes les platges del municipi.

També s’instal·laran dues noves zones d’ombratge, una a la Platja de l’Arenal, a la zona de l’espigó; i una altra a la Platja de l’Almadrava, al costat de la zona de vigilància. Així mateix, hi haurà noves passeres i plats de dutxa a la Platja de l’Arenal, on també es milloraran les connexions elèctriques.

En totes aquestes millores a les platges, el consistori invertirà més de 80.000 euros.

Aquests no són els únics diners que l’Ajuntament es gastarà enguany en les platges. Segons calcula la Regidoria de Turisme, la despesa municipal destinada a les platges ascendirà a 435.000 euros, aproximadament.

Una xifra que representa la suma de les inversions i dels costos anuals derivats de la col·locació de mobiliari, abalisament, servei de vigilància, salvament i socorrisme; manteniment general i gestió dels serveis de platja, els WC portàtils públics, etc.

Aquest 2022, a més, el consistori haurà de fer-se càrrec d’una part de l’aportació de sorra a la Platja de l’Arenal, a la zona de la plaça del Coll de Balaguer, que ha estat la més afectada pels temporals. En aquest indret es traslladarà l’arena acumulada a la Platja de la Punta del Riu.

Una altra novetat és que l’Ajuntament abalisarà les dunes de la Platja del Torn i d’un tram de la Platja de l’Almadrava, per protegir-les; i arranjarà l’abalisament de la zona dunar de la Platja de l’Arenal.