Imatge del ple de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant aprova un pressupost de 21,4 MEUR per al 2023

L'Ajuntament destinarà 3,5 milions d'euros en inversions

El Ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va aprovar ahir dijous 1 de desembre el pressupost municipal per a l’exercici de 2023 amb els vots a favor del PSC, Cs i PP, l’abstenció de JxCat i els vots en contra de la FIC, ERC i la CUP. El pressupost agregat, integrat pel del mateix Ajuntament, els organismes autònoms i les societats anònimes municipals, ascendeix a 21.413.226,56 euros.

L'alcalde Alfons Garcia ha assenyalat que «són uns pressupostos basats en el manteniment d’uns impostos baixos, el control de la despesa pública i que busquen l’eficiència i l’eficàcia en la gestió municipal».

En aquest sentit, ha fit que «continuen aprofundint en el progrés i la transformació econòmica del nostre municipi, especialment en el desenvolupament i millora continuada dels principals serveis a les persones, l’impuls de l’economia i el treball per la sostenibilitat ambiental i financera».

Unes inversions de 3,5 milions d'euros

El gruix d’aquest pressupost general correspon al de l’Ajuntament pròpiament dit, que serà de 18.867.186,98 euros, un 2,55 % superior al de 2022. D’aquesta xifra, el 18,89%, concretament 3.546.584,77 euros, es destinaran a inversions. La més destacada serà la de la residència per a la gent gran de l'Hospitalet de l'Infant, que suposarà una inversió d'1.776.000 euros.

Així mateix també entren en el capítol d'inversions la nova zona esportiva de la Porrassa (233.000 euros per a la redacció del projecte), l’aulari d’educació infantil de l’Escola Mestral (200.000 euros) i la nova comissaria de la Policia Local (90.000 euros). També destaca la inversió que es farà en el projecte d’un parc eòlic municipal (200.000 euros) i la millora dels carrers (100.000 euros), dels parcs infantils (100.000 euros) i de les platges (70.000 euros).

Finalment, cal destacar l'aposta per la millora de la zona esportiva de l’Hospitalet de l’Infant (55.000 euros) i de Vandellòs (15.000 euros) i en la redacció del projecte de reurbanització de l’avinguda Via Augusta de l’Hospitalet de l’Infant (2a fase), corresponent al tram comprès entre el carrer Vandellòs i l’Avinguda Ramon Berenguer IV (50.000 euros).

Gairebé mig milió d'euros es destinaran al pla d'ocupació municipal

Com en els darrers anys, el consistori tornarà a contractar veïns i veïnes en situació d’atur, mitjançant el pla d’ocupació municipal. Aquest, anomenat des del 2021 Pla d'Acció d’Ocupació i Professionalitat, tindrà una dotació de 474.000 euros, una quantitat menor a la d’enguany, ja que el pla ha patit una redefinició.

En aquest sentit, s'incorporarà a la plantilla la figura del contractat fix discontinu per a determinades feines estructurals (un responsable de la deixalleria i un altre lloc de treball a la biblioteca) i perquè la recollida de residus porta a porta no es farà amb recursos propis sinó a través de l’empresa comarcal Secomsa.

El pressupost municipal també inclou una previsió de l’increment salarial de la plantilla del 2,5%, amb possibilitat d’arribar al 3,5%. A més, l’any que ve l’Ajuntament tornarà a posar en marxa la campanya 'Fes-la rodar', amb 140.000 euros, per fomentar el consum de la ciutadania dins del municipi, i lliurarà al veïnat targetes moneder per gastar en els negocis locals adherits.

L’alcalde ha destacat que l’endeutament serà 0 i que no s’incrementarà cap taxa o impost municipal, malgrat que alguns organismes subministradors de serveis han aplicat importants increments de preu.