Pere Segura, alcaldable del PDECat a Vila-seca.

Vila-seca en Comú denuncia que l'alcalde Pere Segura «no permet fer casaments a regidors de l'oposició»

Enguany s'han celebrat una seixantena de casaments al consistori | L'anterior batlle, Josep Poblet, també es va quedar «la competència en exclusiva»

El grup municipal de Vila-seca en Comú ha denunciat, aquest dimarts, 29 d'octubre, que l'alcalde del municipi, Pere Segura, «no permet casar a regidors de l'oposició». Segons els regidors de la coalició d'esquerres, «Segura diu que és la seva competència i no la pensa delegar».

Des de Vila-seca en Comú es queixen que, amb aquesta mesura, «l'edil no donarà compliment a una moció aprovada per majoria absoluta per crear un reglament que permeti a la ciutadania triar quin regidor vol que li casi». La iniciativa va comptar amb els vots a favorables de tots els grups de l'oposició, un total d'11, i l'abstenció de l'equip de govern, format per VSegura-Junts i PSC, que compten amb un total de 10 vots.

Enguany s'han celebrat una seixantena de casaments al consistori.  Així mateix, l'anterior batlle, Josep Poblet, tampoc va cedir la competència per a poder oficiar matrimonis civils a l'Ajuntament de Vila-seca.

«La delegació de casaments és habitual a la immensa majoria de municipis»

Pels Comuns,  «el gest de Segura evidencia un tarannà molt poc democràtic per part del batlle. La delegació de casaments és una cosa que succeeix en la immensa majoria de municipis de tot l'Estat». Així mateix, el grup liderat per Mario Téllez, portaveu de Vila-seca en Comú, «les decisions plenàries s'han de complir perquè el Ple és un òrgan de decisió superior a Pere Segura. Aquesta decisió estableix un precedent gravíssim».