Vila-seca en Comú no negociarà els pressupostos de 2020 si no hi ha autobús urbà

El nou servei de transport és una mesura de l'anterior govern i compta amb una partida de 500.000 euros reservada en els comptes del 2019

Vila-seca en Comú condicionarà el seu possible suport al pressupost del 2020 a la posada en marxa de l'autobús urbà. En el darrer ple, el portaveu de la formació, Mario Téllez, va afirmar que no negociaran els pròxims comptes municipals si l'equip de govern no implanta abans  la línia de transport que ha d'unir els tres nuclis del municipi.

L'entrada en funcionament del nou sistema de transport urbà va ser una de les darreres mesures de l'anterior equip de govern encapçalat per Josep Poblet.L'any 2016, l'Ajuntament va contractar un estudi per tal d'analitzar la demanda i dissenyar com havia de ser el servei. El pressupost municipal de 2019 ja compta amb una partida reservada de 500.000 euros.

Els comuns han lamentat que l'anterior govern anunciés la mesura com a «imminent» abans de les eleccions i demanen que «compleixin amb la seva paraula». Ara, a més, busquen fer servir  l'aprovació dels comptes com a eina de pressió per tirar endavant l'antiga reivindicació de la ciutadania d'enllaçar el nucli de Vila-seca amb la Pineda i la Plana a través d'una línia d'autobús. 

Cal recordar que l'actual equip de govern de Vila-seca Segura-Junts i PSC governa en minoria i necessitarà, com a mínim, el suport d'un dels grups de l'oposició  (Ciutadans, Vila-seca en Comú o Decidim Vila-seca) per tirar endavant el pressupost del pròxim exercici. 

Noves millores a la platja de la Pineda

D'altra banda, en la darrera sessió plenària també van prosperar dues mocions presentades per Vila-seca en Comú en relació a la platja de la Pineda. Per una banda, l'Ajuntament es compromet a ampliar el servei de temporada de salvament i socorrisme i, per l'altra, es faran millores en les condicions ambientals de la platja amb la instal·lació de boies ecológiques en el fons submarí.