La Tramoia, amb 27 anys d'experiència sobre els escenaris, presenta una versió teatral del llibre 'Jo us salvaré a tots'.

Vila-seca continua amb les activitats culturals després de la Festa Major

Aquest dijous se celebra el tercer acte del cicle «Accions en poesia», i durant aquesta setmana s'estan duent a terme diverses activitats culturals

Encara que vila-secans i vila-secanes acomiadessin aquest passat diumenge, dia 4 d'agost, una Festa Major que va durar gairebé dues setmanes,l'activitat cultural no s'atura al municipi. I és que cada dia durant aquesta setmana, fins al dissabte 10 d'agost, tindran lloc diversos actes al carrer com cinema a la fresca, un concert o un espectacle familiar. I a més, com a acte destacat, aquesta setmana també arribarà el tercer dels quatre actes del cicle cultural d'estiu «Accions en poesia».

La Tramoia, protagonista del tercer acte de l'«Accions en poesia»

Aquest pròxim dijous 8 d'agost, a dos quarts d'onze de la nit,  tornarà l'«Accions en poesia»  al jardí de la Biblioteca, una proposta de recitals de música i poemes per a les nits d'estiu a Vila-seca,  organitzada per l'Ajuntament i la Biblioteca Municipal, que en aquesta ocasió, la tercera, comptarà amb un espectacle inspirat en l'obra 'Jo us salvaré a tots'  de l'autora francesa Émile Frèche.

Elaborada per la companyia vila-secana La Tramoia, aquesta obra planteja la radicalització dels joves arran del conflicte islamista a partir dels textos d'un diari entre una mare i una filla. Abans d'aquest espectacle se'n van realitzar dos. El que va estrenar el cicle, el passat 27 de juny, va ser un homenatge al poeta Joan Brossa,  de qui enguany se celebra el centenari del seu naixement. 

La Biblioteca de Vila-seca acull els quatre espectacles del cicle «Accions en poesia».
La Biblioteca de Vila-seca acull els quatre espectacles del cicle «Accions en poesia». | Ajuntament de Vila-seca

 

El segon esdeveniment va tenir lloc el 18 de juliol, amb  el cant de «Versos en flamenco», a càrrec de Lídia Mora, cantaora autodidacta,  i la guitarra de Víctor Rosell 'Ruselito'. Finalment, després de l'acte d'aquest dijous, el pròxim dijous 5 de setembre a les 20.30 h es realitzarà el quart i últim: «DO del vers al vi i viceversa», una selecció de textos clàssics i moderns, amb alguns comentaris intercalats sobre els poemes, els autors i el vi i amb versos d'autors com Josep Carner, Joan Vinyoli o Vicent Andrés Estellés i una degustació dels vins de la DO Tarragona.

Més actes culturals durant aquesta setmana i tot l'estiu

L'espectacle de la companyia La Tramoia no és l'única activitat que es duu a terme aquesta setmana pels carrers i places de Vila-seca.  Aquest mateix dimarts, a les deu de la nit, el Parc del Pinar del Perruquet acollirà l'actuació de The Blue Box amb motiu de les Nits musicals al Pinar. Dimecres serà el torn per al cinema a la fresca, a la mateixa hora i al mateix espai, amb la projecció de la pel·lícula 'El retorn de Mary Poppins'.

El parc del Pinar del Perruquet és l'escenari de nombrosos actes culturals i esportius aquest estiu.
El parc del Pinar del Perruquet és l'escenari de nombrosos actes culturals i esportius aquest estiu. | Cedida

 

Després del dijous de teatre amb l'«Accions de Poesia», el divendres 9 d'agost hi haurà un espectacle familiar amb el «Cabaret Desvarietés»,  a les vuit de la tarda a l'estany del passeig de Pau Casals. I per acabar, el dissabte a la mateixa hora al Parc del Pinar de Perruquet, se celebrarà una sardinada popular amenitzada amb música d'ambient.

A més, durant tot l'estiu, a la zona esportiva de la platja de la Pineda i al Parc del Pinar del Perruquet es duen a terme activitats, tallers i classes  que continuaran amb la seva programació normal fins al final de l'estiu.  Es tracta de classes de 'bodycombat', pilates i ioga i tallers de reciclatge i de primers auxilis.