Vila-seca en Comú vol demanar ajuts per a punts de recàrrega de vehicles elèctrics

L'objectiu final de la proposta és poder recarregar els cotxes en menys de 30 minuts en espais separats per un màxim de 40 quilòmetres

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú presentarà una moció per sol·licitar al govern de la localitat que iniciï els tràmits necessaris per demanar a la Generalitat ajuts per instal·lar estacions d'accés públic de recàrrega ràpida, amb una potència elèctrica de 43kW en corrent altern i 50kW en corrent continu, per als vehicles elèctrics. Aquestes mesures s'emmarquen dins la convocatòria del 2018 per a la concessió de subvencions per a la instal·lació de diverses infraestructures de recàrrega de vehicles elèctrics.

Vila-seca disposa de dos punts de recàrrega de vehicles elèctrics

La convocatòria va dirigida als ajuntaments i als grups municipals. A més, es troba dins del Pla estratègic pel desplegament d'infraestructura de recàrrega ràpida pel vehicle elèctric a Catalunya 2016-2019 (PIRVEC). L'objectiu principal d'aquest pla és que l'any 2020 es pugui recarregar la bateria dels vehicles en menys de 30 minuts en espais separats per un màxim de 40 quilòmetres. 

Actualment, Vila-seca ja disposa d'un total de dos punts de recàrrega de vehicles elèctrics de caràcter públic. Un es troba al passeig marítim de la Pineda, mentre que l'altre està a l'aparcament soterrani del Centre d'Atenció Primària. D'altra banda, Vila-seca en Comú ha posat en relleu que el punt de recàrrega de l'aparcament soterrani és totalment ineficaç, ja que per poder fer-ne ús s'ha d'entrar i pagar l'aparcament. A més, és de recàrrega lenta i es necessita al conserge per començar la càrrega i aquest no està sempre a les instal·lacions municipals. 

Tanmateix, han destacat que  incompleix la Llei 16/2017, ja que la normativa indica que qualsevol individu que disposi d'un vehicle elèctric ha de poder utilitzar els punts de recàrrega públics sense que s'hagi de donar d'alta de cap servei i sense que es necessiti la intervenció d'altres persones. Per altre costat, els comuns han indicat que el punt de recàrrega del passeig Marítim de la Pineda funciona bastant bé, tot i que no és de càrrega ràpida. Així, no pot entrar a dins del pla pel desplegament d'infraestructura de recàrrega ràpida pel vehicle elèctric a Catalunya 2016-2019.