Vila-seca fa balanç dels més de 4 MEUR invertits al municipi el 2018

En finalitzar la legislatura, tindran el 95% dels projectes proposats al principi del mandat

L'Ajuntament de Vila-seca ha fet balanç de les inversions realitzades al municipi durant aquest any 2018, les quals s'han vist marcades per la gran quantitat de diners, més de quatre milions d'euros, que s'han destinat a millorar les infraestructures dels tres nuclis urbans que componen el terme municipal: Vila-seca, la Pineda i la Plana. Tanmateix, l'alcalde Josep Poblet ha anunciat que hi haurà el 95% de les actuacions plantejades a principi de legislatura, finalitzades abans de les eleccions de l'any vinent. Així doncs, en el balanç, a més de l'alcalde, també hi ha estat present la Tinent d'alcalde i regidora de Serveis al Territori i Ensenyament, Manuela Moya, amb els quals s'ha visitat alguna de les infraestructures realitzades.

Més de 4 milions d'euros invertits aquest 2018 a Vila-seca

En el moment de realitzar el Pla de Govern per començar aquesta legislatura,  l'equip de govern encapçalat per Josep Poblet tenia l'objectiu de realitzar els 50 punts que hi havia pensats. En aquest sentit, aquestes inversions estaven dividides en  tres blocs: 20 propostes destinades a les persones, 15 al territori i 15 a l'apartat socioeconòmic del municipi.

Dins de tots aquests blocs hi ha les millores als equipaments públics, dels serveis i espais urbans –places, voreres, jardins, carrers...–, els equipaments de sanejament del municipi  –clavegueram–, les xarxes viàries, aspectes del medi ambient, l'accessibilitat a la vila, el patrimoni cultural i la seguretat. En aquest aspecte, durant aquest any, s'han realitzat una quarantena de millores en aquest tipus d'infraestructures.

L'alcalde de Vila-seca Josep Poblet ha explicat que «és una inversió poc habitual», però és possible gràcies a «una bona gestió econòmica». La inversió realitzada al municipi de la Costa Daurada aquest any ha sigut de 4.157.535,32 euros, entre els tres nuclis urbans de la població. En el cas de la Plana s'han destinat 222.299,40 euros; a la Pineda 1.694.755,18 euros; i a Vila-seca 2.240.480,74 euros.  Aquesta ha estat «una inversió pensada a la vida de les persones», ha explicat la regidora Manuela Moya.

Tanmateix, dins d'aquests diners hi ha els destinats als pressupostos participatius que s'han fet durant aquest any. De les cinc propostes que van triar els habitants del municipi, tres ja estan finalitzades i dues estan a punt d'iniciar-se.  «Aquests pressupostos participatius ens fan sentir orgullosos», argumentava Josep Poblet, qui ha explicat que la inversió amb propostes escollides pels convilatans de Vila-seca, ha estat de més de 200.000 euros.

L'aparcament gratuït situat a l'Avinguda Generalitat ha estat una altra de les inversions realitzades
L'aparcament gratuït situat a l'Avinguda Generalitat ha estat una de les inversions realitzades | Albert Fuertes

 

Estan enllestides el 64% de les actuacions realitzades a Vila-seca

Des de millores en la senyalització d'aparcaments, renovació de la xarxa de clavegueram o la instal·lació d'una font al Campus universitari, fins a la construcció d'un parc caní o millores en les instal·lacions de l'escola Cal·lípolis. Aquestes són algunes de les obres que s'han finalitzat al terme municipal de Vila-seca. 

De les cinquanta propostes que hi havia al principi de legislatura, Poblet ha anunciat que «ara mateix hi ha el 64% de les inversions previstes, finalitzades». D'altra banda, el 26% ja estan començades i en fase d'execució, mentre que un 10% estan en tràmit per poder ser realitzades.

En finalitzar el mandat el maig del 2019, l'alcalde del municipi té pensat haver realitzat el 95% de les 50 actuacions projectades en el Pla de Govern. A més, hi ha uns projectes que «transcendeixen en el mandat, perquè tenen un llarg procediment», explica Poblet.

Una de les inversions realitzades ha estat l'enjardinat del voltant del Castell
Una de les inversions realitzades ha estat l'enjardinat del voltant del Castell | Albert Fuertes

Aquestes actuacions, que no estaran acabades abans del fi de mandat de l'actual govern municipal, seran consultades a l'opinió dels convilatans de Vila-seca. Durant diversos dies s'obrirà el castell perquè tothom pugui veure les reformes realitzades. Així doncs, tal com ha anunciat Josep Poblet, durant aquests dies hi hauran exposats els diferents projectes que no es podran finalitzar.  El Pla Director d'Esports, la connexió Vila-seca fins a la Plana, el frontal marítim de la Pineda, el projecte del Celler Noucentista, així com el transport urbà municipal que es vol implantar al municipi. Així doncs, la població podrà opinar sobre aquests «macroprojectes».

Els jardins del Castell i l'aparcament de l'Av. Generalitat, alguna de les mostres

Un cop finalitzat el balanç de les inversions durant el 2018, s'ha fet una visita per les obres finalitzades o en execució que hi ha al municipi. En aquest sentit, una ha estat els jardins del castell de Vila-seca, on s'ha renovat l'enjardinat, fet un paviment amb il·luminació o canviar el mur que hi havia per una balla i, així, veure tot el recinte. Tanmateix, aquest espai verd de 16.000 metres quadrats serà protagonista del Viles Florides de Catalunya el 5 d'octubre. 

L'aparcament gratuït situat a l'Avinguda Generalitat s'obrirà al públic a finals de mes o principis d'octubre, ja que, encara que estigui finalitzat, hi falten uns petits detalls. La zona d'estacionament està confeccionada als voltants de les 80 places d'aparcament, amb quatre d'adaptades i un espai per motocicletes. D'altra banda, també s'ha visitat l'aparcament situat al Parc d'Austràlia i el carrer Joaquim Serra i el passeig Pau Casals de la Pineda.

Els jardins del castell de Vila-seca acolliran el certamen de les Viles Florides de Catalunya
Els jardins del castell de Vila-seca acolliran el certamen de les Viles Florides de Catalunya | Albert Fuertes