Diversos visitants en un dels espais del Museu del Celler de Vila-seca

En marxa les visites al Museu del Celler de Vila-seca: gratuïtes fins al 7 d'agost

L'espai es va inaugurar el passat mes de maig després d'una profunda restauració i rehabilitació

El Celler de Vila-seca ha iniciat recentment les visites al seu museu, un espai interactiu que té com a objectiu divulgar la cultura del cooperativisme vinculat a la construcció dels cellers monumentals de Catalunya. Així mateix, els visitants de l'equipament també poden conèixer el procés d'elaboració del vi, així com la construcció del Celler de Vila-seca i la història del municipi a través de la seva Cooperativa Agrícola.

En aquest sentit, els visitants coneixen el procés de construcció del Celler de Vila-seca a través d'unes ulleres de realitat virtual, mitjançant les quals es traslladen a inicis del segle XX per a ser testimonis del naixement del Celler que, concretament, es va construir l’any 1919, a cárrec de l’arquitecte Pere Domènech i Roura.

Com s'elaborava el vi al Celler de Vila-seca?

Els visitants de l'equipament també poden endinsar-se en la sala on antigament s'elaborava el vi, on es troba una projecció de vídeomapping i diverses pantalles interactives amb informació sobre el món del cooperativisme i l’arquitectura dels cellers de Catalunya. Des d’aquest mateix indret, es pot baixar a la sala de premsat, on es poden veure diverses màquines agrícoles antigues.

En aquest sentit, cal destacar que la visita també incorpora la projecció d'un vídeo de testimonis que parlen dels seus records de quan el Celler de Vila-seca, que va cessar la seva activitat a finals del segle XX, estava en actiu.

Visites gratuïtes fins al 7 d'agost

Les visites al Museu del Celler es realitzen en grups de 20 persones com a màxim, de dimarts a diumenge, en horari de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores. En aquest sentit, fins al 7 d'agost, les visites seran gratuïtes i les entrades es poden reservar al web entrades.vila-seca.cat. Quan finalitzi el període de gratuïtat, les entrades tindran un cost de 4 euros per al públic general i de 2 euros per a col·lectius especials, com aturats, estudiants i majors de 65 anys.

Cal recordar que el Celler de Vila-seca, propietat del consistori des de l'any 2005, va ser inaugurat el passat mes de maig després de ser restaurat i rehabilitat, esdevenint així un edifici multifuncional, cultural i museístic.