Las Migas en una imatge promocional a la platja, tocant una guitarra, un violí i picant de mans

El flamenc, protagonista absolut de l'Accents d'aquest cap de setmana

Els dos concerts programats, a més, són de grups formats exclusivament per dones

El flamenc pren el protagonisme del Festival Accents aquest cap de setmana. Les dues propostes de la programació musical són d'aquest gènere i, novament, seran a dos municipis diferents. Las Migas tocaran a Reus, i Cambrils veurà el projecte Neo.

A la capital del Baix Camp l'espectacle serà aquest dissabte, 12 de novembre, a dos quarts de nou del vespre. L'escenari, el Teatre Fortuny, amb entrades entre 18 i 24 euros en funció de la zona. Las Migas hi presentaran el seu nou disc, Llibres, el cinquè àlbum de la seva carrera.

Es tracta d'una col·lecció de deu cançons «amb olor de mar, terra, aire i foc, d'amors lliures, d'esperança i de dones fortes». Així el presenten elles mateixes. Les composicions beuen de la influència de la música negra americana i de diverses col·laboracions al llarg del disc.

Les quatre components de Las Migas «són quatre dones valentes i flamenques que reneixen, es reinventen i presenten un espectacle ple de força i energia». D'aquesta manera les defineix l'organització de l'Accents. Han estat nominades als premis Grammy llatins i han guanyat un Premi de la Música Independent al millor àlbum flamenc.

Un palmarès que permet presentar-les com «una de les bandes consolidades més màgiques i internacionals». El concert al Teatre Fortuny de Reus, a més de formar part de la programació de l'Accents d'enguany, compta amb la copresentació de l'Associació de Concerts de Reus.

La segona proposta del festival per aquest cap de setmana és el projecte Neo, que aterrarà a Cambrils. En concret ho farà diumenge, a les set de la tarda, a la Cripta de l'Ermita de la Mare de Déu del Camí. Les entrades valen deu euros, tan anticipades com a la taquilla.

Es tracta, novament, d'un espectacle fet per dones, en aquest cas tres. Aquest projecte Neo «neix del desig de compartir el flamenc entre dones artistes», ho resumeixen des del festival.

«Sense cap més pretensió que estar juntes, explorar nous llocs i deixar-se portar cap a les profunditats del flamenc», afegeixen. Una proposta que va des d'allò més tradicional fins a «l'art més actual», del passat al present, «des de l'individu cap al col·lectiu».