Imatge d'arxiu del pianista rus Alexei Volodin

Alexei Volodin, protagonista del nou concert de la Franz Schubert Filharmonia a TGN

Les entrades per al concert del pianista rus i l'orquestra al Teatre Tarragona es poden comprar al preu de 28 euros

Aquest pròxim divendres 11 de març, a partir de les 20.30 hores, el Teatre Tarragona acollirà el Concert per a piano núm. 2 de Brahms i la 5a Simfonia de Txaikovski. Serà la cinquena sessió de la Temporada Simfònica 2021-22 que té com a protagonista a la Franz Schubert Filharmonia i les entrades, al preu de 28 euros, es poden comprar a través del següent enllaç.

La cita d'aquest divendres serà especial i estarà marcada per la invasió de l'exèrcit rus a Ucraïna des de fa ja deus dies. En aquest sentit, cal destacar que el músic convidat per la Franz Schubert Filharmonia és el pianista rus Alexei Volodin. Davant aquesta situació, l'orquestra, així com el músic rus, ha explicat que aquesta actuació estarà dedicada «als afectats pels atacs russos a Ucraïna».

En aquest sentit, Volodin ha assenyalat que «com a músic rus, sento la necessitat i la responsabilitat d’aclarir davant del meu públic i davant del món que repudio rotundament l’atac de Vladimir Putin a Ucraïna i estic en contra de la guerra».

Així mateix, el director titular i artístic de la Franz Schubert Filharmonia, Tomàs Grau, ha assegurat que «estem profundament commocionats pels atacs de l’exèrcit rus dirigits directament contra la llibertat i la democràcia. La nostra solidaritat és amb tot el poble d’Ucraïna i les víctimes d’aquest conflicte».

Alexei Volodin, una invitació molt esperada

La Franz Schubert Filharmonia ha explicat que «feia molt de temps que volia convidar Alexei Volodin, un dels pianistes més personals i únics de l’escena internacional». Aquesta serà la primera col·laboració entre l'orquestra i Volodin, que interpretarà «un dels concerts més exigents i virtuosos del repertori, el Concert per a piano i orquestra núm. 2 de Brahms».

A la segona part de la nit, Tomàs Grau oferirà la 5a Simfonia de Txaikovski, l’obra on el compositor rus va descriure «amb passió i melodies eternes» el seu interior més profund.