La pianista Elisabeth Leonskaja

El Fortuny s'omplirà amb la música de Mozart de la mà d'Elisabeth Leonskaja i la FSF

La pianista georgiana oferirà el 'Concert núm. 12' del genial compositor austríac

El Teatre Fortuny de Reus acollirà el pròxim dimarts 17 de gener, a les 20.30 hores, la interpretació del 'Concert núm.12' de Mozart, en una vetllada que anirà a càrrec de la gran pianista Elisabeth Leonskaja, acompanyada de la Franz Schubert Filharmonia (FSF). El 'Concert núm. 12', una obra escrita pel compositor austríac per guanyar-se l’estima del públic vienès ofereix «melodies agradables a l’oïda sense caure en la pobresa».

En la segona part del concert, Tomàs Grau  dirigirà la cèlebre 'Simfonia núm. 5' de Schubert, amb l'estrena absoluta de l'obra 'Meeresstille', de Joan Magrané. Aquesta obra, que pren com a referència en el famós lied homònim de Franz Schubert, ha estat escrita per Magrané, dedicada a la FSF.

Les entrades per al concert es poden adquirir al web de l'orquestra, al web del Teatre Fortuny i també a la taquilla de l'equipament cultural de la capital del Baix Camp, en els horaris habituals.

Elisabeth Leonskaja, una de les grans dames del piano

Durant dècades, Elisabeth Leonskaja ha estat entre les pianistes més cèlebres del nostre temps. En un món dominat pels mitjans de comunicació, la georgiana s'ha mantingut fidel a si mateixa i a la música. Segueix els passos dels grans músics russos de l'època soviètica, com Oistrakh, Richter i Gilels, que mai no van renunciar a la seva manera d'interpretar la música malgrat un ambient polític molt difícil.

Mozart és un dels autors preferits de la gran pianista georgiana, que el passat mes de novembre va fer 77 anys. Leonskaja, que ha tocat pràcticament tots els concerts per a piano del gran repertori internacional, segueix declarant-se «fidel» a Mozart i havent enregistrat recentment la integral de les seves sonates.

Nascuda a Tbilisi, Geòrgia, en una família russa i sent nena prodigi, va fer els seus primers concerts amb 11 anys. Mentre encara era estudiant del Conservatori, va guanyar premis als prestigiosos concursos internacionals de piano. El desenvolupament musical d'Elisabeth Leonskaja va ser modelat i influenciat de forma decisiva per la seva col·laboració professional amb Richter.

L'any 1978 va marxar de la Unió Soviètica per crear la seva nova llar a Viena, on ja havia actuat diverses vegades. Durant la seva trajectòria, ha participat com a solista amb la majoria de les orquestres més importants del món.