David Bisbal: «Estic impacient per compartir el meu xou amb la gent de Cambrils»

El conegut i exitós artista passa aquesta setmana pel Festival Internacional de Música de Cambrils amb el que serà l'últim concert de la gira 'DB 2018' a l'Estat

El pròxim divendres 4 d'agost el Parc del Pinaret de Cambrils presenciarà un dels espectacles més esperats del 44è Festival Internacional de Música de Cambrils: el concert de David Bisbal. El cantant d'Almeria passarà de nou per l'escenari principal del FIMC després d'estar-hi en l'edició del 2014, on torna amb «una il·lusió enorme». En el que serà l'últim concert del «David Bisbal Tour 2018» a l'Estat abans de seguir amb la seva gira a Amèrica, presentarà un concert en què «ningú trobarà a faltar cap cançó» dels seus grans èxits.

Un dels caps de cartell del Festival de Música de Cambrils

Així doncs, David Bisbal és un dels cinc grans caps de cartell que hi ha en aquesta edició del Festival Internacional de Música de Cambrils, que ja ha donat el tret de sortida aquest passat cap de setmana amb els concerts del raper Kase.O i del Tribut a Mecano, Hijo de la Luna, i continuarà amb els concerts de Jorge Drexler, Miguel Poveda o Juanes, entre altres, per finalitz el dia 12 d'agost amb el l'actuació de Bunbury.

 

Les sorpreses del concert de David Bisbal a Cambrils

–Repeteixes al Festival Internacional de Música de Cambrils, com et sents en aquest escenari?

Doncs arribo amb una il·lusió enorme i amb una nova gira en la qual hi ha més joc per a la posada en escena en un escenari més gran. Aquest Tour DB 2018 és un  xou molt complet, on cantaré  des de nous temes, com el que he fet recentment amb la col·laboració de Sebastián Yatra, «A partir de hoy», fins a tots els temes que han format part de la meva carrera. De veritat que estic impacient per compartir-lo amb tota la gent de Cambrils.

–Quines diferències hi ha respecte el teu últim xou i com veus l'evolució del teu directe?

Es tracta d'un espectacle molt modern, actual i innovador, i com sempre, ple de sorpreses, les quals les intento introduir en cada nova gira.

–Has tingut l'oportunitat de visitar alguna vegada la ciutat? T'agrada?

Cambrils és una ciutat que m'encanta, amb el mar, la seva gent, aquest clima mediterrani i tanta vida a l'aire lliure... L'última vegada que vam estar-hi el 2014, vam poder gaudir del menjar, però sempre anem tan de pressa que gairebé no ens dóna temps a poder visitar cada ciutat que anem.

–Com serà el teu concert? Què ha d'esperar el públic?

El públic podrà escoltar durant el concert totes les cançons que ens han acompanyat al llarg de tots aquests anys, com «Ave María», «Mi princesa», «Bulería», «Esclavo de tus besos», «10.000 maneras» o «Culpable», a més del meu nou 'single' «A partir de hoy», algunes de l'últim disc «Hijos del Mar», com «Antes que no», «Fiebre», i d'altres que he recuperat dels meus inicis i a les que tinc un enorme afecte. Estic segur que  ningú trobarà a faltar cap cançó, perquè la idea és que la gent no pari de cantar i ballar durant les dues hores de concert, i que no hi hagi ni un minut de descans. Que al final del concert tots acabin tan esgotats i feliços com jo.

David Bisbal al Festival Internacional de Música de Cambrils
David Bisbal al Festival Internacional de Música de Cambrils l'any 2014. | Eli Sarraseca

 

–Hi haurà alguna sorpresa durant el concert de Cambrils?

Precisament per ser sorpresa no puc donar cap pista. [Riu]

–També hi haurà lloc per als teus èxits clàssics?

Sempre hi ha lloc per aquests èxits en el repertori.

–Explica'ns algun ritual constant abans de sortir a l'escenari i que no hagis explicat abans?

El ritual que segueixo sempre és el mateix. Sóc molt metòdic i necessito una hora abans del concert per estar concentrat i per escalfar la veu. Per això faig els meus exercicis vocals i bec una barreja d'aigua, llimona natural, gingebre i mel. Durant el show necessito mastegar gel picat, ja que és fantàstic per la gola, que al cap i a la fi és un múscul.

–El de Cambrils és l'últim concert que hi ha a la teva agenda segons la teva pàgina web, la gira continuarà o pararàs per agafar forces?

De moment  és el darrer concert a Espanya, però després viatjaré a Amèrica i presentar allà la gira.