Rubén Romero

Rubén Romero, el DJ de Vila-seca que posa música a tot el món

El jove vila-secà és un dels DJ's amb més projecció estatal, portant la marca de la Costa Daurada a cada racó de les sales més emblemàtiques

Entre taules de mescles, controladores, cables, auriculars i ordinador podeu trobar Rubén Romero, un jove DJ de Vila-seca que amb només 28 anys ja pot presumir d'haver punxat en diverses de les sales més destacades del panorama estatal, en discoteques internacionals i haver estat al costat de reconeguts artistes com Bad Bunny o Karol G. Són fites que es diuen de pressa, però que darrere amaguen moltíssimes hores, moltíssim esforç i, sobretot, passió i il·lusió.

Per Rubén Romero només hi ha un secret darrere el seu èxit: «amb treball i sacrifici tot acaba arribant». Una idea que té clara des de ben jovenet, i és que va començar a mostrar interès pel món DJ als 12 anys. «De petits tots volem ser el que són els nostres germans grans, i jo veia el meu passar hores amb la música, amb aquells aparells que jo desconeixia».

Tot i les traves que, com a germà gran, li posava —«no em deixava entrar a l'habitació, era un nen petit i els podia trencar»—, ell assegura que es quedava fora, davant de la porta, escoltant-lo. Va ser llavors quan va començar a investigar sobre aquest món i es va descarregar un programa a l'ordinador familiar per fer el seu primer contacte en el món del DJ.

Treball i sacrifici, la fórmula de l'èxit

I començant a 'jugar' a ser el que era el seu germà gran, va descobrir la seva passió. «Hi passava hores i veia que m'agradava. Amb 13 anys, preferia quedar-me a casa punxant que anar a jugar a futbol al parc. Notava que em cridava molt l'atenció i vaig decidir passar-m'hi més hores i no parar de practicar». Els pares del Rubén Romero també van ser decisius quan van deixar-li els diners per comprar la seva primera controladora.

Després d'incomptables hores de pràctica, cap als 17 anys es va veure preparat per punxar en públic, el problema era que no trobava on. Però no hi ha obstacle que se li resisteixi a aquest vila-secà, així que va decidir muntar la seva pròpia festa per mostrar el seu talent: «Si volia començar a punxar davant de la gent, era l'única opció que tenia», explica ple de modèstia.

I de la petita festa entre amics, va acabar fent de DJ resident a Pachá La Pineda, la discoteca més gran del món. Aquest moment, Romero el defineix com a un dels «més importants de la meva carrera». «Vulguis o no, ser DJ resident del Pachá més gran del món t'obre unes portes molt grans, i anunciava a tothom que jo era allí i si havia arribat fins a aquest punt no era atzar, sinó feina i hores».

Amb aquesta gran fita aconseguida, res va poder parar ja Rubén Romero. «Allí vaig veure que podia assolir tot el que em proposés».

Al costat de Bad Bunny o Karol G

Dit i fet. A partir d'aquí, aquest jove DJ ha arribat a punxar per a noms mundialment coneguts com Bad Bunny, en l'actuació que va fer a la Tarraco Arena  —«va ser un somni que mai podia imaginar»—, o Karol G. També ha passat per les discoteques de més renom del panorama estatal, com Velice a Torrevieja o Papagayo a Tenerife. La seva música fins i tot ha arribat a Florència. 

«El primer cop que vaig anar a Itàlia a punxar em vaig sorprendre que des d'un altre país volguessin que anés a actuar». Romero assegura que «són coses que veus per les xarxes i somnies des de petit, i quan ho assoleixes veus que vas pel bon camí». De fet, fins i tot els va costar de creure als seus pares: «Com els expliques que des d'un altre país volen que vagis a actuar-hi, el primer cop va ser estrany».

Però si hi ha un moment que ara veu recorda com a especial en la seva carrera, és sens dubte l'últim cop que va punxar a Pachá La Pineda. «Aquells dies abans de la pandèmia, al març, no sabíem que passaria. Érem feliços, ens queixàvem de moltes coses i no érem conscients que teníem. Va ser llavors quan vaig punxar allí per últim cop, sense saber-ho».

Un estil urbà i molt futur

Rubén Romero assegura que no es tanca en cap estil a l'hora de punxar. «Puc posar des de reggaeton fins a barrejar-lo amb electrònica. Depèn molt del tipus de sala i públic, quan vas a un lloc que no coneixes observes la pista i les 'vibracions' de la gent amb les cançons i et vas guiant». Tanmateix, si li ha de posar una etiqueta al seu estil de DJ seria el de música urbana.

Tot i que ha passat per la majoria de sales de la província de Tarragona, actualment en club només se'l pot veure a La Cage de Salou, amb qui manté un contracte exclusiu. A l'horitzó, però, ens revela que en poc temps farà una actuació molt a prop de Tarragona que serà «especial» perquè els seus pares hi seran. «Vull veure la seva cara quan em vegin gaudir punxant, és el més especial».

Romero afirma que no li agrada obsessionar-se amb res, però no amaga la il·lusió que li faria poder punxar al Reggaeton Beach Festival o al Puro Latino a Cadis. Dues metes que ben segur arribaran, «fent moltes hores i sacrifici sé que tot arribarà».

Sense metes ni límits, així encara el seu futur com a DJ professional i amb un objectiu clar: «Vull continuar esforçant-me i fent el que més m'agrada en aquesta vida, que és punxar».