L'exposició es podrà visitar al MAMT fins al 3 de novembre de 2019

Un recorregut per l’obra de l’artista Joan Casals al Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona

L'exposició 'Joan Casals. Itineraris en el laberint' repassa l'obra d'aquest polifacètic artista i es podrà visitar fins al 3 de novembre al MAMT

L'exposició 'Joan Casals. Itineraris en el laberint' al Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona  permetrà descobrir part de l'obra més destacada de l'artista en diversos formats i suports.  Un d'ells serà a través dels ulls de  cinc autors i autores que treballaran diferents tècniques, que caracteritzaven a Casals en la seva obra. Com els orígens, la seva plenitud artística, les pintures, les ceràmiques, les llicorelles, les seves poesies, els escrits sobre reflexions i la seva tasca pedagògica.

  

L'exposició  està estructurada en diverses seccions que intenten donar una visió global i, alhora, particularitzada del recorregut creatiu de l'artista.  Les obres s'agrupen en sèries de mides i formats molt diversos, com ara les titulades Vestigis, Memòria del temps o Àmbits.

  

L'artista va anar dibuixant el seu propi camí amb un estil característic que el va definir a finals dels anys vuitanta. Sense pressions i amb molta llibertat, va donar fruit a un repertori més iconogràfic amb  una tècnica més sensual i subtil. Un dels temes i dels motius que més sovinteja és el del laberint, una imatge metafòrica que dóna peu a tota mena d'interpretacions, de significats, de simbolismes i de connotacions.
 
 
Portada llibre 'Joan Casals. Itineraris en el laberint'
Portada llibre 'Joan Casals. Itineraris en el laberint' | Diputació de Tarragona

  

El llibre més complet sobre l'artista

Amb motiu de l'exposició s'ha dut a terme  la presentació del llibre, que porta el mateix nom: 'Joan Casals, Itineraris en el laberint'  d'Abel Figueres, Carme Puyol, Albert Macaya, Magí Sunyer, Jaume Toldrà. El llibre ha sigut coeditat per la Diputació de Tarragona i Viena Edicions.

  

Una monografia actualitzada sobre l'artista  que  va dedicar la seva vida a l'art i l'ensenyament pedagògic d'aquest,  en diverses escoles de renom artístic i per diferents sales i espais de la província de Tarragona.  Nascut a Tarragona el 1945, posteriorment va residir a Reus, ciutat on va morir el 2011.

  

D'aquesta manera, el Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona  ens convida a fer un repàs pel llegat d'un personatge singular, creatiu i amb una forta influència humanitària.  Guanyador del XXVII Premi Tapiró de Pintura de la Biennal d'Art de la Diputació de Tarragona l'any 1989. L'exposició es podrà visitar al MAMT fins al 3 de novembre de 2019.