Imatge promocional de grup de Sopa de Cabra

Mireia Vives, Borja Penalba i Sopa de Cabra esgoten entrades als concerts de l'Accents

Mireia Vives i Borja Penalba actuaran a la Selva aquest dissabte, mentre que Sopa de Cabra ho farà diumenge a Reus

Les propostes del Festival Accents per aquest cap de setmana arriben amb les entrades exhaurides. Són dos concerts, el de Mireia Vives i Borja Penalba a la Selva del Camp i el de Sopa de Cabra a Reus. En el primer cas serà al Castell del Paborde i en el segon al Teatre Fortuny.

Vives i Penalba arriben després d'anunciar una «pausa indefinida» al seu projecte conjunt. Després de la gira actual tots dos encetaran nous respectius projectes en solitari. La Selva serà una de les parades de les seves Cançons de fer camí.

Els dos artistes expliquen que el seu trajecte junts els ha portat «afecte, bon rotllo i admiració mútua», però tot i això, donen l'etapa per acabada. Sota el nom de Punt i a part, des d'aquest novembre i fins al març de l'any vinent faran una última gira del projecte conjunt. Hauran estat deu anys de compartir escenaris i tres discs, a més de participar en el projecte Ovidi4.

Quan tanquin Cançons per fer camí ho faran amb diverses col·laboracions a l'esquena i centenars d'actuacions arreu dels territoris de parla catalana i Europa. El concert de l'Accents serà el segon de la gira de comiat, després que l'engeguin a Vic el divendres dia 18. A la Selva hi arribaran el dissabte 19 de novembre a les vuit del vespre i seguiran a Mataró el 19 de gener.

També passaran pel Palau de les Arts de València el 27 de gener i el Barnasants entre altres municipis. El concert és un viatge en forma de cançons pels camins que han recorregut plegats. Hi mostren «la peculiar coherència de les pròpies contradiccions» i l'estima per la terra.

Un recital que també porta «la ràbia de qui veu llibertats empresonades» i l'estima per l'univers poètic d'un bon nombre d'autors. S'hi inclouen Montserrat Roig, Joanjo Garcia, Maria Mercè Marçal, David Caño, Salvat-Papasseit, Roc Casagran, Bob Dylan o Leonard Cohen.

L'endemà, diumenge dia 20 de novembre, Sopa de Cabra omplirà el Teatre Fortuny de Reus a les set de la tarda. Ho faran en el marc del trentè aniversari de Ben Endins, un disc gravat en directe a la sala Zeleste de Barcelona. Contenia els grans èxits de la primera etapa del grup, que configuren ara bona part del directe d'aquesta gira.

Es tracta del disc més venut de la història del rock català amb més de 100.000 discs. Publicat en el moment emergent del gènere musical, l'àlbum va suposar un èxit sense precedents no només per la banda. La gira que farà parada al Teatre Fortuny vol commemorar aquell disc i aquell moment, incorporant els grans èxits de la seva trajectòria musical.