El FITT 2020 ja està en marxa. Imatges de 'Versiones parciales y erróneas de mi vida y gloria', de Glòria Ribera. Galeria de Fabián Acidres.

El FITT 2020 abaixa el teló amb un «èxit sense precedents» i omple més del 90% de les butaques disponibles

La Covid-19, gran protagonista de la setena edició | El festival de teatre reivindica «la cultura segura»

El Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT) ha tancat aquest cap de setmana l'edició de l'any 2020 amb una satisfacció absoluta. L'impacte de la Covid-19 no ha frenat la celebració de la mostra «més excepcional» ni ha tombat el setè any de teatre  a la ciutat, destaquen des de l'organització. El FITT 2020 ha aconseguit mantenir les onze companyies  de la programació original i ha aconseguit reobrir sis equipaments culturals de la ciutat que fins ara no tenien alternativa a hivernar.

«La gent té ganes de cultura, i és possible reactivar-la si seguim les mesures de prevenció», ha reivindicat l'organització del certamen en un comunicat eufòric. Els espectacles  del FITT han aconseguit capgirar «el panorama cultural desolador» dels darrers mesos i han omplert més del 90% de les butaques disponibles, prèviament limitades a les restriccions sanitàries que el context obliga. «Celebrem la bona rebuda del públic i el seu comportament excel·lent», han agraït des del festival.

Fam de cultura: el Festival Internacional de Teatre de Tarragona es fa fort en temps de pandèmia

La fam de cultura va quedar palesa abans d'inaugurar el FITT 2020, especialment accentuat per la reivindicació de la cultura segura com a fil conductor i com a eina de supervivència. Abans de començar les actuacions ja s'havia duplicat el nombre d'abonaments  sol·licitats per a l'edició del 2020, un punt d'inflexió que des de la mostra esperen que marqui «un precedent  per a la temporada cultural» que està per venir.

El Festival Internacional de Teatre de Tarragona  s'ha fet fort a l'hora de vetllar per les desinfeccions, distàncies i les preses de temperatures constants, i celebra haver «superat amb escreix» els reptes  que la mostra d'aquest 2020 havia d'afrontar. Malgrat un context extern que sembla jugar a la contra, els petits oasis culturals de Tarragona segueixen caminant endavant amb passes fermes i, això sí, amb distància  i precaució. El FITT 2020 ha superat la prova amb nota.