Guanyadors dels premis BEST 2022

Premien l'Associació d'Amics de la Colla COCA de Constantí i la Mulassa de Tarragona

Han estat guardonats en el marc dels premis BEST 2022 de l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya

L'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya ha reconegut aquest dissabte l'Associació d'Amics de la Colla COCA de Constantí amb el Premi BEST 2022. El jurat ha atorgat el guardó a l'entitat del municipi del Tarragonès per la seva tasca inclusiva envers les persones cegues per haver organitzat un correfoc amb audiodescripció.

El segon premi també ha recaigut en un element de les comarques tarragonines, en aquest cas s'ha guardonat la comparsa de la Mulassa de Tarragona pel seu 35è aniversari i el seu projecte feminista. El tercer premi se l'ha endut l'Associació Festiva i Cultura de Tragó de Segre (Alt Urgell) per la seva tasca d'arrelament de la cultura del foc en una petita població.

Altres premis

Els premis s'han entregat a Igualada, Capital de la Cultura Catalana d'aquest 2022, després de conèixer-se la decisió del jurat, enguany format íntegrament per dones. A banda dels premis dirigits a entitats federades, l'Agrupació del Bestiari també ha premiat dues persones, una associació, una iniciativa de comunicació i una iniciativa empresarial.

Així, ha reconegut Montserrat Garric per la seva tasca en l'estudi de la dansa tradicional catalana; Daniel Vilarrubias, per la seva recerca en el camp de la cultura popular; i el taller de l'escultora Dolors Sans, que ha construït gegants aptes per a persones amb cadira de rodes i figures que pretenen sensibilitzar sobre la discapacitat intel·lectual.

Finalment, també s'ha guardonat l'Associació Tonis de Taradell (Osona), que ha elaborat protocols de benestar animal per a la festa dels Tres Tombs.