Imatge del concert de Joan Dausà al Tetre Fortuny de Reus

La 9a edició del Festival Accents tanca amb rècord de públic: més de 5.300 espectadors

Enguany, el Festival ha penjat el cartell d’entrades exhaurides en cinc dels concerts celebrats

La passada setmana es va posar punt final a la novena edició del Festival Accents amb el concert dels Pets al Teatre Auditori del Casal Riudomenc. Enguany, el festival ha visitat la ciutat de Reus i sis municipis més del Baix Camp i el Tarragonès —Cambrils, Riudoms, Mont-roig del Camp i Miami Platja, Botarell, la Selva del Camp i el Morell— durant el darrer trimestre d'aquest 2022.

L'organització s'ha mostrat molt satisfeta de l'edició d'enguany, que ha estat la millor en assistència de tota la història, superant els 5.300 espectadors. En aquest sentit, s'ha penjat el cartell d'entrades exhaurides en les actuacions de Sopa de Cabra, Joan Dausà, Ana Brenes, Anna Amigó i Mireia Vives i Borja Penalba.

Així mateix, els concerts del cicle 'Som flamencs' i actuacions com les de Las Migas, Mishima, Joan Reig, Alba Morena, Joan Garriga o La Habitación Roja, també van despertar molt d’interès per part del públic.

Retorn total a la normalitat

Després de dos anys complicats a causa de la pandèmia, l'Accents 2022 ha estat el del retorn total a la normalitat, un fet que ha quedat demostrat amb el fet que el públic de la ciutat de Reus i de les poblacions del voltant s'ha mostrat interessada a assistir a les actuacions dels grups consagrats, així com a les propostes més minoritàries o de quilòmetre zero.

En aquest sentit, l'Accents ha apostat des de la primera edició pels artistes del territori per donar suport també a la producció que es fa a casa nostra. Enguany, han passat pel Festival cantants i grups com Koeman, Fito Luri, Joan Reig, Nerea Bassart Trio, Anna d’Ivori, Alquimia Flamenco, Joan Masdéu, Arribar i Ploure, Anna Amigó, Els Pets, Paul Pèrrim, Neo, Alba Morena o El Toubab.

L'aliança amb l’Associació de Concerts de Reus (ACR), amb els concerts de Fito Luri o Las Migas, que van tocar al Fortuny tot just després de guanyar el Grammy llatí al millor àlbum de flamenc, s'ha considerat molt positiva.

La mateixa valoració positiva es fa amb els concerts a la Casa Navàs d’Alba Morena i d’Ana Brenes, el concert vermut amb el guanyador del Portautors, Roger Padrós, i de nou la col·laboració amb la Fundació Reddis i la Fundació la Caixa que ha permès oferir quatre actuacions dels cantautors El Toubab i Rawan Diallo a quatre col·lectius amb risc d’exclusió social que difícilment tenen accés a la música en directe.

Treballant en la desena edició

Malgrat la recent finalització de la novena edició, l'organització de l'Accents ja treballa en la desena edició, que tindrà lloc a la tardor, però que arribarà amb novetats i noves col·laboracions amb altres entitats i col·lectius de la zona. Així, l’Accents mantindrà la col·laboració amb l’Associació de Concerts de Reus i també amb el concurs Portautors de Tarragona, però espera que aquestes aliances afegeixin nous agents amb la voluntat de sumar sinergies.

L'Accents 2023 mantindrà la línia de continuar treballant amb artistes d’arreu dels Països Catalans, però ja ha avançat que potenciarà també la presència d’artistes procedents d’altres zones de la resta de l’Estat espanyol i, fins i tot, internacionals.