Joana Serrat cantant i tocant la guitarra

L'Accents tanca la vuitena edició consolidant les novetats d'enguany

Els nous espais i municipis han rebut una bona acollida per part del públic

El Festival Accents ha tancat la vuitena edició amb un total de 4.170 espectadors i, tal com subratllen des de l'organització, «la satisfacció pel retorn a la normalitat». De fet ja preparen la pròxima edició, que asseguren que mantindrà la mateixa estructura, amb una vintena llarga d'artistes d'arreu dels Països Catalans. També fan una bona valoració dels municipis i espais que s'hi han incorporat enguany.

Maria Arnal i Marcel Bagés van cloure, divendres passat, l'Accents 2021 al Teatre Fortuny presentant el seu nou disc. Per la programació del festival hi han passat 24 artistes. El seu director artístic, Isaac Albesa, valora especialment «el retorn a la normalitat després dels problemes de l'any passat per les limitacions de la covid 19».

«Enguany els espectacles s'han pogut desenvolupar amb normalitat, sense canvi de dates», ha aclarit. Recorda, això sí, que hi ha hagut algunes limitacions d'aforament. Es mostra especialment satisfet perquè tant el Morell com Botarell, que enguany se sumaven als escenaris de l'Accents, ja s'han mostrat interessats a repetir.

El festival tanca fent un balanç positiu d'un dels seus objectius, «oferir una retrospectiva de la música d'arreu dels Països Catalans, la major part en català però no exclusivament». Repassant els concerts que s'han ofert destaquen la proposta «de clara projecció internacional» de Joana Serrat o les noves formacions de flamenc com Los Aurora. En el capítol de novetats també s'ha vist amb bons ulls la incorporació de la Casa Navàs com a escenari de l'Accents.

Van exhaurir les entrades de tots dos concerts, el de Joan Colomo i el de Pedro Javier González i Horacio Fumero. Concerts que, a més van acompanyar-se d'un tast de formatges Cadí i de vermut Miró. La vinculació amb la Fundació Privada Reddis ha permès que 80 voluntaris per la llengua assistissin gratuïtament a quatre concerts.

En volum d'assistents, els concerts més destacats han sigut de Maria Arnal i Marcel Bagés, el de Xavi Sarrià, el de Ginestà, el d'Albert Pla i el d'Ovidi 4 amb Toti Soler. Precisament Soler va exhaurir les entrades del seu concert amb Gemma Humet al Castell del Paborde de la Selva del Camp. També va fer-ho el concert-entrevista amb Lídia Pujol a la Cripta de l'Ermita de Cambrils.

Una bona acollida per part del públic que també es va veure al Jardí de la Casa Rull durant l'actuació de Nereu i les Bésties Marines. Com al Jardí Botànic de Botarell quan va actuar-hi Pemi Rovirosa. L'Accents ha permès presentar diversos treballs discogràfics, com el de Rampaire i el de Montse Castellà.

O el primer disc en català de Ricky Gil, cantant dels Brigthon 64. El festival també ha comptat amb les actuacions de Beth, de Pep Gimeno Botifarra i del duet de Magalí Saré i Manel Fortià.