CaixaBank presentarà un ERO que pot afectar 2.000 treballadors

A més, l’entitat bancària preveu tancar més de 800 oficines en els pròxims tres anys

Novetats molt preocupants pels treballadors de CaixaBank. La direcció de fundació bancària ha anunciat a través d’un comunicat als diversos sindicats de treballadors que  té previst presentar un Expedient de Regulació d’Ocupació, ERO, per ajustar la seva plantilla  d’acord amb les necessitats del banc. Per la seva part, fonts sindicals han confirmat que el pròxim dijous 10 de gener es reuniran els representants dels treballadors i els de l’entitat per iniciar les negociacions.

CaixaBank  ha justificat la seva decisió per «necessitats» internes  de la fundació bancària. Tot i que realment no es coneix encara l’abast que tindrà aquesta decisió, fonts sindicals preveuen que  l’ERO podria afectar uns 2.000 treballadors. Cal destacar que l’actual plantilla de l’entitat està formada per més de 30.000 empleats.

CaixaBank podria acomiadar 2.000 treballadors

Realment els sindicats de treballadors ja esperaven aquest anunci, sobretot després que a finals del passat mes de novembre  CaixaBank va anunciar des de Londres que tenia previst tancar més de 800 oficines en un període de tres anys, entre el 2019 i el 2021, fet que suposa prescindir del 40% del seu total.

Jordi Gual, president, i Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank
Jordi Gual, president, i Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank | Cedida

 

L’entitat  té com a objectiu estendre a les ciutats el seu nou model d’oficina, les ‘store’, amb sucursals més grans i amb uns dotze empleats, on els clients podran rebre un assessorament personalitzat amb un ventall més ampli d’horari d’atenció. Aquesta proposta va iniciar-se el 2014, amb 14 oficines que van obtenir valoracions molt positives, i actualment CaixaBank posseeix 285 ‘stores’. No obstant això, l’entitat preveu que a finals de l’any 2021 arribin a tenir-ne més de 600.

Així doncs, amb aquesta resolució CaixaBank transformarà la seva xarxa d’oficines urbanes, però sempre mantenint les d’àmbit rural, alhora que potenciarà els serveis digitals. L’any 2014, CaixaBank tenia un total de 5.358 oficines repartides tant en les zones urbanes com les rurals, d’aquestes en té 1.076. L’objectiu de l’entitat, per tant, és que aquest 2019 es redueixin fins a les 4.461 i el pròxim 2021 finalment tenir-ne només  un total de 3.640 oficines.