Els multicinemes MCB de Calafell.

Aquests quatre gats ho agraïm molt

«Si tenim tot de sales mig buides amb el format doblat, no passa res per destinar-ne una a la versió original»

Probablement a no massa gent li importi, perquè això d’anar al cinema sembla que cada cop més és cosa d’una minoria. Però crec que cal reconèixer com es mereix la iniciativa que s’ha impulsat a Calafell d’apostar pel cinema en versió original. Més quan aquesta és una opció que actualment no existeix a la comarca.

Ja des d’abans de la pandèmia, les sales de cinema pateixen una crisi que sembla que té difícil solució. L’auge de les plataformes ha fet que el públic més jove vagi cada cop menys a unes sales on, per altra banda, els preus han anat creixent de manera exagerada. Els nou o deu euros que pot costar anar a veure una pel·lícula són més diners que els d’una subscripció mensual a qualsevol plataforma.

Les restriccions per la pandèmia han acabat d’enfonsar el sector i moltes sales no ho han resistit, especialment les més petites. Però que els aforaments els últims mesos estiguessin limitats tampoc era un canvi tan gran amb la situació real de les sales. En el millor dels casos, aquestes ja estaven mig buides abans de la Covid.

L’acord de l’Ajuntament de Calafell amb MCB difícilment suposarà un increment de públic, però almenys és una aposta en favor de la cultura. Si tenim tot de sales mig buides amb el format doblat, no passa res per destinar-ne una a la versió original. Almenys farà que alguns que, tot i ser d’aquí, no anàvem mai als cinemes de la comarca, ara ho comencem a fer.

Perquè a la majoria els sonarà estrany, però encara queda gent que li agrada anar al cinema i veure les pel·lícules en la llengua original. Encara que per fer això ens hàgim de desplaçar a Tarragona o a Barcelona amb el cost afegit que això suposa. Aquests quatre gats, com a mínim, donem tot el crèdit a l’Ajuntament de Calafell per la iniciativa.