Imatge dels Reis d'Orient a Valls

Aires de renovació

Enguany la presència de Ses Majestats a la capital de l'Alt Camp ha gaudit d'uns aires diferents, ja sigui a causa de la pandèmia de la Covid-19, la proximitat de les Festes Decennals o la cooperació més accentuada que ha mostrat l'Ajuntament de Valls en aquest esdeveniment.

Els Reis d'Orient de Valls han arribat, aquest 2021, amb una voluntat renovada. Enguany, la presència de Ses Majestats a la capital de l'Alt Camp ha gaudit d'uns aires diferents, ja sigui a causa de la pandèmia de la Covid-19, la proximitat de les Festes Decennals o la cooperació més accentuada que ha mostrat l'Ajuntament de Valls en aquest esdeveniment.

El cert és que el format ha fet un gir que demana més continuïtat de cara a 2022. Amb l'objectiu d'aconseguir una participació popular més esglaonada durant tota la jornada, els 3 Reis van avançar la seva arribada a la ciutat. Ahir es van instal·lar a la zona exterior de la Sala Kursaal en l'estrena del Campament Reial, una de les principals novetats d'enguany. 

Una altra novetat que cal seguir modelant en els propers anys, és el fet que els Reis d'Orient van ser rebuts per part de l'alcaldessa, a l'edifici de la Casa de la Vila, al migdia. Van saludar els nens i nenes des del balcó principal, un gest molt reivindicat des de fa temps però que cal reubicar en aquesta jornada per tal que acabi de funcionar.

Ja al vespre, tota la comitiva es va traslladar des del Campament Reial, ubicat a la Sala Kursaal, fins a la plaça de l'Estació en una arribada també renovada i més dinàmica. En aquest sentit, Ses Majestats, tot i no arribar en tren com és costum, van mantenir l'inici de la Cavalcada des d'aquell punt, amb l'estació de tren com a teló de fons. 

També durant la nit de Reis, i entre les novetats d'enguany, Ses Majestats van fer una recepció breu a l'arxiprestal de Sant Joan, on va tenir lloc l'adoració a l'infant Jesús. Sens dubte, la cirereta d'un pastís que esperem que l'any vinent, amb un context més favorable, sigui més dolç i ensucrat que mai.