Persona detingut

Col·lapse

La Policia Local de Valls assegura que es troba al límit i desbordada

Aquest estiu la ciutat de Valls ha viscut una situació de col·lapse sense precedents. Les baralles, els robatoris, les ocupacions il·legals i les agressions a la via pública estan a l'ordre del dia a la capital de l'Alt Camp. Alhora, diferents dispositius policials, en cooperació amb diferents agents de seguretat, han posat en evidència la manca d'efectivitat dels processos judicials davant d'una alarma social creada com l'actual. Així, tot i que s'han produït diferents detencions i les investigacions han donat els seus fruits, en poc més de 24 hores els autors dels fets han tornat al carrer, en llibertat amb càrrecs, i amb total impunitat per a seguir delinquint.

Per aquest motiu, la Policia Local de Valls assegura que es troba al límit i desbordada. Ho han denunciat els agents a través d'un comunicat de premsa, en el qual asseguren que a aquesta situació s’hi arriba per una clara deixadesa del consistori. Actualment són 31 policies, el que significa una ràtio del 0,7 per 1000 habitants, quan aquesta hauria de ser com a mínim d’1,5. «Així portem més de 15 anys havent de doblar torns de treball, ampliar jornades, anul·lant festes de quadrant, i el que ha portat a aquesta situació ja inaguantable i més quan han fet desaparèixer places d’agent», exposen.

Alhora, un altre neguit constant que tenen els agents és que quan hi ha un problema d’inseguretat a algun punt de la població, l’únic departament que implica l’Ajuntament és al de la Policia Local, i llencen als agents amb patrulles fixes a un punt o barri, només perquè els veïns callin i es sentin més segurs, però no resolen el problema. «El problema d’inseguretat de la població és degut a una mala gestió del mateix ajuntament, i és un problema transversal de moltes regidories. L’ajuntament hauria d’implicar altres departaments com serveis socials, urbanisme…etc» diuen els agents. En això, els policies locals creuen que s’hauria de fer un pla de xoc real, i no involucrar només a la policia.

Per la seva banda, aquesta mateixa setmana s'ha dut a terme una nova trobada de la Junta de Seguretat Local de Valls. En la reunió s'ha fet un seguiment dels fets delictius que han succeït en els darrers mesos a Valls. En aquest sentit, Xavier Hervàs, inspector en cap de l’Àrea Bàsica Policial, ha explicat que en 7 mesos la dada de resolució de casos es manté en un 33%, una dada habitual, tot i que «estaríem al voltant d’uns 400 fets més repartits en set mesos a la ciutat de Valls, sent els furts i les estafes les tipologies delictives amb més augment».