Les Piles amb neu

Danseu

El Danseu Festival de les Piles és un dels festivals de referència en dansa i arts del moviment en context rural.

Les Piles fa 10 anys que dansa. En concret, aquest estiu es compleix una dècada de l'inici d'un projecte que des de llavors fa ballar els veïns i veïnes d'aquest micropoble de la Conca de Barberà. Es tracta del Danseu Festival, un dels festivals de referència en dansa i arts del moviment en context rural.

Des de 2013, els promotors de la idea han fet una aposta clara pel suport a la creació i la transmissió de la dansa a les Piles, un micropoble de poc més de 200 habitants. Així, cada mes d'agost es concentren més de 2.000 persones, estudiants d'arts del moviment i gairebé un centenar d'artistes per connectar amb la terra i els paisatges rurals.

El Danseu Festival, a més, posa èmfasi en la descentralització de la cultura per crear i fidelitzar nous públics. Per aquest motiu, enguany es treballen deu peces de dansa i espectacles que han passat pel festival en edicions anteriors. L'edició de 2022 també compta com cada any amb una programació internacional de diferents companyies professionals on destaquen noms com Jesús Rubio Gamo o Ivo Dimchev.

El festival se celebrarà els dies 12, 13 i 14 d'agost sota el paraigües d'El Petó, un petó entès com un espai de trobada, de contacte, de transmissió i de lligam.

En aquest sentit, el Petó és un projecte de transmissió d'obres de dansa i de moviment a cossos no professionals en arts escèniques que pertanyen a una comunitat i a un territori comuns, el qual serà la columna vertebral de la 10a edició del Danseu. Aquest cop les peces les ballaran i interpretaran una trentena de veïns i veïnes del municipi.