Passeig de l'Estació de Valls

Deriva

Hi ha dies que sembla que Valls sigui un vaixell que va a la deriva

Hi ha dies que sembla que Valls sigui un vaixell que va a la deriva. Sobretot quan els grans projectes faraònics, anomenats «de ciutat», acaben generant una frustració comunitària sense precedents tot i la demora en la seva execució. És el cas, per exemple, de la controvèrsia que ha generat l'execució de les obres de creació del carril bicicleta que ha d’enllaçar l’estació d’autobusos, el passeig de l’Estació i el barri del Fornàs.

Es tracta d'un projecte municipal que preveu connectar la zona de l’estació d’autobusos fins a l’entrada del polígon industrial, en un recorregut de prop de 2 quilòmetres que transcorrerà pel passeig i plaça de l’Estació i el carrer Prat de la Riba per entrar al Fornàs a través del carrer Francesc Gumà i Ferran i seguir pel passeig Tarradellas fins a les immediacions de l’Hotel Class.

L'adjudicació de la primera fase del carril bici ha tingut un cost de 71.650 euros i és una de les propostes escollides per la ciutadania en votació durant un dels darrers processos dels pressupostos participatius.

Aquesta setmana, els treballs d'implantació del nou vial s'han centrat a la zona del passeig de l'Estació, on desafortunadament s'ha pintat amb pintura blanca, a les rajoles de l'interior del passeig, un carril que ocupa bona part de l'espai central i que dona preferència a les bicicletes i patinets per sobre dels vianants. Les valoracions de l'aspecte de l'obra no s'han fet esperar i ha causat un fort rebuig entre la ciutadania i els establiments de la zona, ja que té un  gran impacte estètic i logístic en l'ordenació urbanística de l'espai. 

Arran de la  forta oposició ciutadana al projecte, l’Ajuntament de Valls ha anunciat que ha ordenat aturar l’execució de les obres. En aquest sentit, l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, de Junts per Valls, ha ordenat la paralització del projecte després d’informar-ne a les regidories de Mobilitat i d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat que impulsaven el projecte, comandades per Esquerra Republicana de Catalunya.

El consistori, després de comprovar el resultat de les obres, assegura que «procedirà ara a revisar tècnicament tots els aspectes del projecte en la totalitat dels trams».