Mulassa de Valls

Diversitat funcional

La Festa Major de Sant Joan de Valls suma una nova comissió participativa batejada «Per la Diversitat Funcional»

Més inclusiva que mai. Així serà la Festa Major de Sant Joan de Valls d'aquest 2022, ja que suma una nova comissió participativa batejada «Per la Diversitat Funcional». La proposta sorgeix de les inquietuds i de les realitats de diferents vallenques i vallencs i acollida per l'Ajuntament. Per això, en el programa d'aquest Sant Joan es veuen els primers passos d'un seguit d'accions i de propostes que de ben segur creixeran amb noves aportacions.

Està impulsada per la Fundació Ginac, amb la col·laboració de diverses entitats del territori amb les quals s'ha format el grup de treball 'Fent Pinya', amb la col·laboració del Pla d'Acció Comunitària i Inclusiva de Valls (PLACI) i la regidoria de Cultura.

El grup està format per persones amb diversitat funcional i famílies, ciutadania sensible, professionals de la Fundació Ginac i responsables tècnics del PLACI.

La comissió té la voluntat de perdurar més enllà de la festa major per seguir avançant amb la resta de festes de la ciutat, perquè les persones amb diversitat funcional no siguin meres espectadores sinó que puguin participar-hi de manera activa tant en les  comissions  de l'Ajuntament com a les entitats.

Aquest grup de treball va més enllà i té, com a objectiu, contribuir a assolir una participació ciutadana en què no hi hagi exclusions derivades de la diversitat funcional. Per això, aquesta nova comissió ha dissenyat un seguit de mesures i accions.

Per exemple, l'esforç per la millora contínua implica que les persones amb diversitat funcional puguin prendre part dels actes programats, assegurant unes festes cada cop més accessibles per a totes i tots.