Jugador de bàsquet en acció

Sí, sí, sí, l’esport ja està aquí

És inevitable que llegint el títol de l’article no us vingui al cap la cantarella típica del món de l’esport quan un equip es classifica per a una final que es juga a Madrid, París o tota localitat que tingui la i com a darrera vocal. Aquesta gastada expressió en el món esportiu expressa alegria, felicitat, expectativa davant un fet pròxim i engrescador. I és precisament d’allò que us vull parlar avui: torna l’esport.

Quasi set mesos després del final abrupte de la temporada 2019-2020, el gran bloc esportiu de les principals competicions del Camp de Tarragona està a punt de rodar al 100%. L’hoquei ja ha tornat i acumula dues jornades de lliga sense incidents. El futbol territorial ja ha rodat aquest cap de setmana i el més professionalitzat ho farà en menys de dues.

És més, el Nàstic ja disputarà un partit de competició oficial aquest dissabte o diumenge a la Copa Federación. S’han acabat els partits amistosos sense res en joc, torna la sensació de jugar-se el ser o no ser que fa més de mig any que està guardat en un calaix. En el bàsquet, tres quarts del mateix. L’Ibersol CBT s’estrenarà a la LEB Plata aquest dissabte i el trident de la Lliga EBA format pel Valls, el Salou i l’ADT ho farà el 17 o 18 d’octubre.

No puc contenir els nervis i l’emoció que suposa tornar a parlar de l’esport. Òbviament no hem de perdre de vista el llop, hi segueix existint, però afegir-li el dolç de la competició esportiva fa que gaudim, potser amb massa lleugeresa, aquella sensació nostàlgica de normalitat. Ara bé, no és per posar-li aigua al vi, però que quedi clara una cosa: sabem que comencem però no sabem quan ni com acabarem. Prudència.

Joan Alfons López, responsable d'esports a TarragonaDigital.com