Dibuix de Kobe Bryant

La narrativa és d'or i porpra

La narrativa ha guanyat l'anell. Introducció, nus i desenllaç i un parell de girs dramàtics de guió inclosos per sumar-hi ingredients. Des de l'inici de la temporada regular ho tenien tot de cara i el principal enemic de la cursa per l'anell a la mateixa ciutat: Los Angeles. Els de groc i porpra volien tornar a regnar la millor lliga de basquetbol del món amb el millor jugador d'encistellar la pilota taronja i un xic d'allò més alt amb una única cella enmig del front.

La lliga començava i la química d'equip anava en augment de partit en partit. Victòria rere victòria, atemorint els rivals al seu pas. Una barreja entre els 'Looney Toons' i els 'Monstars' d'Space Jam — amb el protagonista principal de la nova entrega d'aquesta pel·lícula. El camí, però, no era fàcil. I molt menys parlant del 2020.

El 26 de gener de 2020, el món sencer del bàsquet es va paralitzar i el cor de Los Angeles Lakers es va trencar a petits bocins. Kobe Bryant, entre altres persones inclosa la seva filla Gianna, van morir en un tràgic accident d'helicòpter a la ciutat californiana. Un cop anímic de grans dimensions i el primer entrebanc al seu camí del Larry O'Brien. Un tornar a començar sense part de la història; un potent motiu per tornar-ho a fer 10 anys després de l'últim anell.

La narració de la història anava agafant potència. La barreja de personatges era perfecta per anar tots a una, però com tothom sap, va arribar la Covid-19. Tot s'aturava, el món canviava. L'enfoc principal de la vida va ser la sanitat de la gent —menys per alguns personatges com Trump o Miguel Bosé— i tot passava a donar igual. El problema era mundial i el somni dels Lakers podia endarrerir-se. 

El futur més immediat de l'NBA s'anava esclarint i es decidia la tornada per final de juliol, allargant-se fins a l'octubre a la bombolla de Disney a Orlando. Aquí, però, faltaven més ingredients. La mort de George Floyd desencadenava amb diverses manifestacions arreu dels Estats Units i feia trontollar la tornada. L'NBA no es va quedar enrere i els seus jugadors escrivien missatges reivindicatius en contra del racisme a les seves esquenes. Enmig va succeir el cas de Jacob Blake, tirotejat per la policia americana, pel qual es van suspendre alguns partits i podia posar el punt final a la temporada.

La narrativa anava en augment. La temporada no finalitzava i els d'or i porpra arribaven a playoffs com a candidats principals a guanyar l'anell. A partir d'aquí, la resta és història. Eliminatòria rere eliminatòria. Victòria rere victòria. Fins al final. Amb tirs guanyadors pel mig amb crits de 'Kobe' en encistellar. L'equip més llorejat de la història de l'NBA, igualats amb els Celtics de Boston, i tot per 24 i el 8 dels Lakers. No hi ha major força per tenir un motiu especial per aconseguir les coses.