Pla detall d'un passaport sanitari

Paradigmes

Hi ha llum verda per posar en marxa el passaport Covid a partir d'aquest divendres

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha avalat la petició que va fer la Generalitat per implementar l'ús del passaport Covid  en més àmbits. Així doncs, hi ha llum verda per posar en marxa aquesta mesura a partir d'aquest divendres.

Aquesta és de les últimes mesures que calia aplicar en el context actual, ja que el recorregut restrictiu ha d'acabar ben aviat si no es vol caure en l'autoengany.

En aquest sentit, com a societat, hem utilitzat les eines i els recursos científics que en poc temps s'han posat a l'abast de la ciutadania per combatre el virus. Hem complert amb el trajecte encomandat i els llindars de vacunació són més que acceptables en comparació amb la mitjana euopea.

Ara, amb l'obligatorietat del certificat, encara podem anar una mica més enllà i podrà pujar, ni que sigui de manera tímida, el percentatge de gent imunintzada.

Per aquest motiu, en un possible agreujament de la situació epidemiològica, no té sentit retornar al context restrictiu amb la imposició de noves mesures, més enllà de validar i reforçar l'aposta per l'estratègia de vacunació.

Aquest gest només evidenciaria la feblesa del full de ruta i la incohèrencia en l'estratègia escollida. Tornariem a la casella de sortida, sense més solucions, i amb el paradigma d'haver fracassat. Ara és quan hem d'aprendre a viure amb el virus i quan abans ho aconseguim, molt millor.