René Pérez Joglar, Residente.

René

Com s'ha de sentir una persona que pensa en la mort? Quina és la darrera cosa que passa pel seu cap i quin motiu el motiva a fer-ho? No cal que ho acabi fent, però, només que li passi pel cap, a mi, se'm posa la pell de gallina. No parlaré del suïcidi en aquest article, però em serveix d'introducció per fer-ho de 'René', la cançó que el raper porto-riqueny Residente, ha titulat la seva nova cançó i va ser escrita en un dels seus pitjors moments de la seva vida. 

Hi ha moments que ho passem molt malament en la vida. Tot ens sembla que ho podem estar fent de forma incorrecta i ningú ens diu el contrari. Guardem les coses al nostre interior, sense dir res. Fins que no podem aguantar i diem prou. El nou tema de Residente relata la seva vida. Com l'ha colpejat com si fos un combat de boxa i, cada cop que s'intentava aixecar, un 'crochet' de dretes l'enviava a la lona. 

La cançó m'ha fet pensar. Molt. Per què passen les coses? Recollim el que sembrem? Valorem tot allò que tenim? Moltes preguntes, però on són les respostes? Com ell, faig un petit exercici de reflexió.

He tingut tot allò que necessitava i, a vegades, coses que no. Vaig triar el futbol per davant la música. La llei del mínim esforç, sempre, desaprofitant la facilitat dita pels professors. L'adjectiu que em pot definir millor és «tranquil». Ser un procastinador nat. No me'n penedeixo de res. O sí. Indecís. Em fixo molt amb les coses del meu entorn. 

A vegades tinc la necessitat de desaparèixer, estar sol. M'enfado per moltes bajanades i automàticament vull abraçar aquella persona. M'han donat oportunitats que, segurament, no em mereixia. Vull tenir la raó, encara que no la tingui. Em fan por les trucades que no m'espero. M'estimo totes i cada una d'aquelles persones que m'envolten. M'emociono fàcilment. Ploro. M'agrada saber que tinc la família al meu costat. Poder abraçar a l'avi i l'àvia que estan amb mi i, saber, que els que no hi són seran eterns. 

Podria seguir amb molt i molt més, però tampoc vull avorrir-vos. A més, potser us pregunteu per què tot això. Deixo l'escrit de la piulada de 'Residente' i la cançó.

«Una nit em sentia molt malament, estava a Mèxic, l’estadi esperant-me, i jo no volia sortir de l’hotel. Vaig trucar a la mare perquè volia tirar-me del balcó i no sabia per què. Aquella nit arribava un amic i es va quedar amb mi. L’endemà vaig començar a escriure aquesta cançó.»  Aquest missatge de René donava pas a la cançó. Més de set minuts esbudellant la seva vida de dalt a baix.