La C-31 ha estat escenari d'un nou atropellament a Cunit.

La C-31, un «problema de seguretat» etern

El juny de l’any 2017, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, visitava Cunit per presentar el projecte de millora de la C-31 al seu pas pel municipi, amb una inversió d’1,4 milions d’euros. Un projecte que preveia la millora dels encreuaments, la ubicació de més passos de vianants, la construcció d’una nova rotonda i l’ampliació del carril bici, per donar resposta als problemes de seguretat d’aquesta via interurbana que parteix pel mig el municipi.

El projecte, segons els càlculs de la Generalitat, havia d’estar enllestit a principis del 2019. L’aleshores alcaldessa, Montserrat Carreras, va admetre que, amb la C-31, hi havia «un problema de seguretat important». Un problema al qual semblava que l’administració donava finalment alguna resposta. Però el projecte de la C-31 es veuria afectat, com tantes altres coses, per l’anomenat ‘procés independentista’, que va capgirar la societat i la política catalanes durant la tardor del 2017.

Dos anys i mig després d’aquella presentació —i un any després que les obres haguessin d’estar acabades— la C-31 a Cunit segueix igual. El Govern que va presentar el projecte va ser intervingut amb el 155, i el que va sortir de les urnes el 21-D manté la incapacitat per pactar uns nous pressupostos, que són l’aspecte clau per impulsar obres com aquesta.

En aquests dos anys i mig s’han succeït els accidents en aquesta via, molts dels quals són atropellaments en passos de vianants, que tenen molt poca visibilitat a la nit. Darrere de Cunit, hauria de venir la millora de la C-31 a Segur de Calafell, que també espera pressupost. Són projectes afectats per l’actual incapacitat de la classe política de posar-se d’acord per resoldre les mancances dels ciutadans. El mateix que passa a la sanitat o a l’educació. I amb tot plegat, la bretxa entre ciutadans i polítics cada cop es fa més gran.